20171009 113578Basisschool de Oostwijzer, locatie Cygnus in Oosterheem, heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat de Oostwijzer zien dat de school voldoet aan landelijke kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. De Oostwijzer is trots op dit behaalde resultaat.

Wethouder Isabelle Vugs reikte het Vignet maandag officieel uit, samen met de kinderen maakte ze er een klein feestje van. Wethouder Vugs: "Jullie zijn hartstikke sportief, met de daily mile en heel veel sport en bewegen. En jullie kunnen ook nog eens heel goed dansen!". Op de muziek van kinderen voor kinderen dansten alle kinderen actief mee. Speciaal voor de onthulling van het nieuwe logo waren Tanja en Kyra, oud-leerlingen van de school en bekend van het dansprogramma 'So you think you can dance', weer even terug naar hun oude school gekomen. Zij mochten het nieuwe vignet op de gevel van de school onthullen.

Alle kinderen kregen een tasje met een grote ronde en sportieve verrassing, maar locatieleider Irene Haasnoot had ook een verrassing voor de hele school: heel veel nieuw buitenspeelmateriaal! Irene Haasnoot en haar team zijn trots om een Gezonde School te zijn. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!”

20171009 113567  20171009 113569 

Veel sport en activiteiten

De Oostwijzer heeft speciale aandacht voor het thema Bewegen en sport. Hiervoor zet de school veel activiteiten in naast de reguliere gymlessen, zoals deelname aan sporttoernooien en naschoolse sportactiviteiten. Ook is er aandacht voor dagelijks bewegen door de zogenaamde Daily Mile. Hierbij wordt iedere dag en tussen de lessen door naar buiten gegaan en gelopen of hard gelopen. Zo krijgen de kinderen meer beweging, frisse lucht en voelen ze zich fit en beter geconcentreerd. Ook is het schoolplein is zodanig ingericht, dat de leerlingen er actief kunnen spelen en bewegen in de pauzes. Daarnaast heeft de vakleerkracht gym een belangrijke rol in het volgen van de motorische ontwikkeling van iedere leerling en biedt zo nodig extra training aan.

Bij het werken aan Gezonde School wordt de Oostwijzer ondersteund door GGD Haaglanden.

 

20171009 113574  20171009 113582 

-advertenties-

-goede doel-