Silverdome 1374De rechtbank in Den Haag heeft de gemeente Zoetermeer in het gelijk gesteld: de oval van Silverdome moet komend seizoen weer opengesteld worden. De exploitanten van Silverdome hadden het kort geding aangespannen omdat de oval baan niet rendabel is.

De baan kampt met achterstallig onderhoud, zo zouden er lekkages zijn en betonrot die gerepareerd moeten worden. De oval trekt volgens de exploitanten te weinig bezoekers en kost meer dan het oplevert. De gemeente Zoetermeer vindt echter de maatschappelijke functie van de baan belangrijk en houdt vast aan de afspraken die gemaakt zijn met Silverdome. De gemeente Zoetermeer heeft bij de bouw van de schaatshal een grote bijdrage geleverd, onder voorwaarde dat de hal zou worden gebruikt als ijs- en evenementenhal. De rechter heeft nu bepaald dat de Oval hoort bij de functie van de ijshal.

Reactie Silverdome

De exploitanten van Silverdome laten in een reactie weten dat zij gehoor zullen geven aan deze uitspraak. Het wordt een uitdaging, aldus de exploitant, om 1 oktober weer open te gaan. “We gaan zo snel mogelijk aan de slag om een oplossing te vinden, maar kunnen niet garanderen dat 1 oktober gehaald wordt. We zijn op het moment op zoek naar een partij voor de reparaties van de baan”. Volgens de exploitant zou de Oval niet rendabel zijn omdat er te weinig gebruik van gemaakt wordt. De weinige gebruikers en verenigingen van de Oval zouden ook op de kunstijsbaan terecht kunnen.

 

IJsvereniging Zoetermeer

IJsvereniging Zoetermeer, één van de gebruikers van de Oval, is blij met de uitspraak van de rechter. "Voor veel leden is de afstand naar de Uithof helaas een te grote barrière gebleken en we zijn al veel leden kwijt. Het zou geweldig zijn als we zo snel mogelijk op de Oval terecht kunnen, zodat we hen gewoon op hun vertrouwde Zoetermeerse ijsbaan kunnen trainen!" Uitwijken naar de kunstijsbaan is voor de gevorderde lange baan schaatsers geen optie, door drukte wordt het al gauw te vol en onveilig op de kunstijsbaan . 

-advertenties-

-goede doel-