Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

code oranjeHet KNMI geeft voor woensdag 13 september de waarschuwing code oranje af. Tussen 06.00 en 12.00 uur worden zware windstoten verwacht van boven de 100 km per uur. In de middag zal de wind afnemen vanuit het westen. Het advies is om voorbereid te zijn op vertragingen in het verkeer.

Het gaat hier om de eerste najaarsstorm van het jaar. Een zuidwesterstorm van windkracht 9-10.

Het KNMI schrijft op hun site: "Aan het einde van de komende nacht bereikt een windveld met zware windstoten van 75 tot 100 km/uur het westen". Inmiddels staat op hun pagina 'waarschuwingen voor Zuid-Holland' dat de windsnelheden op kunnen lopen tot 110 km/uur.

 

Extra groot gevaar voor omvallende bomen

Met zulke windstoten is er een gevaar voor het omvallen van bomen en het losraken van takken. Veel bomen zitten nog vol in de bladeren (vangen veel wind) en door de vele regen die gevallen is de laatste tijd, is de bodem zacht. Het gevaar voor omvallende bomen is daarmee veel groter dan wanneer de grond droger is en bomen weinig blad hebben. 

Voor het actuele weer, zie onze 'Het weer in Zoetermeer' pagina.

Lees meer over de weercodes

 

Bron foto: KNMI

-advertenties-

-goede doel-