Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Uw huis extra beveiligen tegen woninginbraak? Dat kan nu voordelig met een subsidie van de gemeente. Als u een buitenlamp met bewegingssensor en/of een kerntrekbeveiliging op uw cilindersloten koopt, krijgt u een vergoeding van 40%.

PKVW nieuws spullen in het zichtUit onderzoek blijkt deze twee maatregelen zeer effectief zijn om een woninginbraak te voorkomen. Een kerntrekbeveiliging is een metalen plaatje dat de bewoner zelf kan aanbrengen op het bestaande cilinderslot. Hiermee kunnen inbrekers het cilinderslot niet meer uitboren. Burgemeester Aptroot: ”Wij zien dat de woninginbraakcijfers dalen. We zijn op de goede weg. Maar elke woninginbraak is er één teveel. Daarom is het belangrijk om maatregelen te blijven nemen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken.” De subsidie geldt voor huiseigenaren en huurders uit Zoetermeer, die niet eerder een subsidie voor inbraakbeveiliging hebben ontvangen in 2015 en 2016.

Aanvragen subsidie

Het is belangrijk om voorafgaand aan uw aankoop, eerst een aanvraag in te dienen via www.zoetermeerveilig.nl . Zodra de gemeente de subsidie heeft bevestigd, kunt u de materialen aanschaffen. Het aankoopbedrag moet, na aftrek van eventuele kortingen in de winkel, minimaal 62,50 euro zijn. U krijgt dan 25 euro (40%) vergoed. De gemeente vergoedt maximaal 75 euro (bij aankoopbedragen van 187,50 euro en meer). U kunt via het aanvraagformulier mogelijk ook andere preventieve maatregelen vergoed krijgen. De preventieadviseur van de gemeente brengt hierover advies uit.

Verminderen woninginbraak

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad . Het is een taak van de gemeente in samenwerking met diverse partijen. Om het aantal woninginbraken te verminderen, werkt de gemeente nauw samen met politie, woningcorporaties en andere partijen in de stad. Een van de acties is deze subsidieregeling waarmee een deel van de kosten voor inbraakbeveiliging wordt vergoed.

 

-advertenties-

-goede doel-