Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

sprinter centrumwestPolitie Eenheid Den Haag, Wijk en Agent Samen (WAS) en team Handhaving van de gemeente Zoetermeer hielden vrijdag 8 september in nauwe samenwerking met HTM een grootscheepse controleactie in tram 3 en 4 van de RandstadRail in Zoetermeer. Ook op en rond de haltes werd gesurveilleerd.

2921 passagiers werden gecontroleerd en 78 begingen een overtreding, waarvan 60 voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs. Het percentage reizigers zonder geldig vervoersbewijs komt hiermee op 2,05%.

Met deze gezamenlijke actie willen de veiligheidspartners de overlast terugdringen en het veiligheidsgevoel van de inwoners en reizigers vergroten. Op de trams en ook daar buiten. Daarom maakten de teams van WAS een extra ronde in Palenstein en Buytenwegh.

Resultaten

De controleactie duurde van 14:15 tot 21.00 uur. Zo kon er ook in de drukke avondspits gecontroleerd worden. De overtredingen bestonden uit:
HTM - 60 overtredingen voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs.
Politie - 9 overtredingen voor het niet kunnen tonen van een ID-kaart.
Team Handhaving - 9 overtredingen voor diverse andere zaken.

 

-advertenties-

-goede doel-