Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

outlet mallDe Zoetermeerse gemeenteraad zette gisteravond definitief een streep door het ‘Project Holland Outlet Mall’. Jordy Boerboom, raadslid van GroenLinks verwoordde het treffend “We hebben gegokt en verloren”.

Het Holland Casino zou blij zijn geweest met deze gok. In totaal ging er 730.000 euro aan belastinggeld naar voorbereidingen voor de Outlet. Boerboom: “De gemeenteraad is naïef geweest in dit debacle en blijven hangen in HOM als kans voor Zoetermeer.”

Gegijzeld

De meeste politieke partijen hadden gisteren weinig moeite om het ‘Project HOM’ te beëindigen. Fractievoorzitter Ingeborg ter Laak (CDA): “Het CDA is opgelucht over het stopzetten van het project. De wijze waarop de HOM erdoor is gedrukt, verdient geen schoonheidsprijs.” Chantal Walther (PvdA) “Het is tijd om te stoppen met de HOM. Ondernemers wachten met investeringen, de HOM heeft de stad gegijzeld. We moeten niet wachten tot de eigenaren van het Woonhart andere zakenpartners hebben gevonden. Wel moeten we verder met het ontwikkelen Stadshart en de kosten die we voor de HOM hebben gemaakt verhalen op initiatiefnemers.”

Complete afgang

Wethouder Marc Rosier was minder blij met het stopzetten het de HOM. “Er moest iets ingrijpends gebeuren aan het Woonhart. De HOM was een goede mogelijkheid. Die kans is vervlogen en ja, daar baal ik van.” Ook partijgenoot Lisette Meijer (VVD) vond het jammer dat de HOM is afgeblazen. “De VVD heeft de HOM altijd gezien als kans voor Zoetermeer,” aldus Meijer. De VVD zag het proces rond de HOM als goede leerschool, maar wees er ook op dat Zoetermeer nieuwe projecten niet moet schuwen. “We moeten ook vooruitkijken,” vindt Meijer. Fractievoorzitter Marijke van der Meer van Zó Zoetermeer was veruit het duidelijkst. “Wij vinden dit een complete afgang en zijn klaar met de outlets”.

Onderzoek

Het college moet nu voor de raad alle feiten op een rijtje zetten. Een onafhankelijk onderzoeksbureau gaat daarna het project HOM tegen het licht houden. De raad geeft het college ook opdracht om binnen 1 maand een voorstel te doen met de mogelijke maatregelen om de parkeerproblematiek in de Hoven- en Schouwenbuurt aan te pakken. Bij de mogelijke maatregelen moet het college de voor- en nadelen, de kosten en de te verwachten effecten meenemen.

 

-advertenties-

-goede doel-