Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

outlet mallIn de eerste reacties op het stilleggen van de plannen voor de HOM wordt vooral opgelucht gereageerd. Facebookers geven aan dat ‘het wel jammer is van al het geld dat hieraan is gespendeerd’. De politieke partijen Zó! en PvdA zijn ook helemaal  klaar met de outlet mall.

De eigenaren van het Woonhart hebben aangegeven zich te willen herbezinnen op de HOM en ontwikkelaar Provast heeft besloten zich helemaal terug te trekken uit het project. Hierdoor staat het hele project nu op losse schroeven en loopt in ieder geval maanden vertraging op.

Na de aankondiging reageerden veel mensen op social media zoals Facebook en Twitter. De meeste reageerders zijn opgelucht dat de HOM van de baan lijkt. Het voornemen van het college om wel door te gaan met het oplossen van de verkeers- en parkeerproblemen in het gebied wordt wel positief ontvangen.

Maandagavond praat de raad in de vergadering verder over de HOM.

 

Klaar met HOM

Zó! Zoetermeer en de PvdA zijn er helemaal klaar mee. Marijke van der Meer, fractievoorzitter Zó!: “Zó! heeft heel veel vragen over de gang van zaken, maar zal sowieso niet instemmen met nieuwe plannen voor een HOM. Wij zullen in de raad aanvoeren dat heel goed onderzocht moet worden wat er fout is gegaan, want de gemeente moet hiervan leren. Hoe kan bijvoorbeeld een initiatiefnemer als Provast maar gewoon zeggen dat ze niet meer willen? Daar waren toch afspraken over?”

Ook de PvdA heeft geen vertrouwen meer in de komst van de HOM, zij willen dat het college per direct stopt met het ondersteunen ervan. Fractievoorzitter Margot Kraneveldt: “Ondernemers en winkeliers in Stadshart en Dorpsstraat hebben bij ons aangegeven dat ze wachten met investeren en vernieuwen totdat er duidelijkheid is rond de HOM. Als dit project maar boven de markt blijft hangen gebeurt er dus niks en wordt de stad gegijzeld door commerciële partijen die er niet uitkomen. De deur mag dus niet op een kier blijven staan, de deur voor dit project gaat wat ons betreft definitief dicht”.

De CDA-fractie is eveneens opgelucht, en roept het college op om energie te steken ‘in een écht sterke toekomst voor de stad’. Zoals een goede verbinding tussen het Woonhart en Stadshart en een zichtbare vernieuwing van de Passage. Fractievoorzitter  Ingeborg ter Laak: “Neem deze keer de Zoetermeerders wél mee, en maak gebruik van hun innovatieve ideeën om de stad weer op de kaart te zetten.”

-advertenties-

-goede doel-