Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

IMG 0982Jarenlang waren ze een vertrouwd beeld in Zoetermeer. De gele bussen die vele Zoetermeerders in de stad en daarbuiten naar hun plek van bestemming brachten. Via een Crowdfunding-campagne proberen liefhebbers om de oude Zoetermeerse bus in originele staat te herstellen.

Een club enthousiaste liefhebbers wil de bus een broodnodige restauratiebeurt geven, zodat de bus volgend jaar kan worden gebruikt voor historische en sociale activiteiten in Zoetermeer. Daarvoor is in samenwerking met het Zoetermeerfonds een crowdfunding-campagne gestart om de laatste ontbrekende 2000 euro binnen te halen.

 

Bus gebruiken voor bijzondere activiteiten in de stad

In 2016 vond Stichting Beterdebus een oude Zoetermeerse bus terug in Duitsland. De bus, uit 1990, reed jarenlang als stads- en streekbus in Zoetermeer. De stichting wil de oude bus inzetten voor een zo breed mogelijk publiek, zoals speciale rondritten voor ouderen en andere doelgroepen, ritten met veel aandacht voor de geschiedenis van de stad en aanwezig zijn bij uiteenlopende evenementen. Hierbij wil Beterdebus graag samenwerken met verschillende organisaties in de stad.

Restauratiebeurt nodig

De bus heeft echter dringend een restauratiebeurt nodig. Samen met het Zoetermeerfonds, dat het project ook financieel ondersteunt, is Stichting Beterdebus een crowdfunding-campagne gestart om de laatste ontbrekende financiƫn binnen te kunnen halen. In totaal is nog 2.000 euro nodig om de restauratiebeurt mogelijk te maken. Uw hulp is dus meer dan welkom! Het zorgt er niet alleen voor dat de bus weer in oude staat wordt hersteld, maar u kunt vanaf 2018 ook weer genieten van een stuk rijdende Zoetermeerse historie.

De crowdfunding-campagne duurt tot en met 30 september. Elk bedrag is welkom. Gulle gevers kunnen rekenen op een leuke tegenprestatie. Kijk voor meer informatie op www.voorjebuurt.nl/streekbus

 

-advertenties-

-goede doel-