Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

ezeltje Balij 2

ezeltje Balij 1

Danique, de Poitou ezel van stadsboerderij De Balijhoeve, is dinsdagochtend bevallen van een prachtig veulentje. Het veulen is een jongetje en moeder en kind maken het goed. Na een zwangerschap van 12 maanden en 3 weken werd het kleine ezeltje dinsdagochtend heel vroeg geboren.

Het team dacht in eerste instantie dat het een meisjesveulen was, maar na enige tijd bleek het toch een heuse jongen te zijn! Het is het eerste veulen van moeder Danique en moeder en kind hadden een beetje een moeilijke start. De kersverse ezelmoeder vond het erg spannend om ineens een veulen te hebben om voor te zorgen. In het begin wilde ze hem niet laten drinken, maar met de hulp van vrijwilligers en medewerkers van de boerderij is het gelukkig snel goed gekomen. Het kleintje is zelfs al even naar buiten geweest.

Dit leuke veulen moet natuurlijk een hele stoere naam krijgen. Op de boerderij staat een doos waar je je favoriete naam in kunt doen. Tot 20 augustus kun je je favoriete naam in de doos doen, daarna zoeken medewerkers van De balijhoeve de leukste naam uit.

-advertenties-

-goede doel-