Logo ZoSamen met payoffZoSamen start met een ontmoetingsgroep voor broers en zussen van iemand met een beperking. Kinderen die opgroeien met een beperkte zus of broer kunnen in de groep lotgenootjes ontmoeten en samen leuke dingen ondernemen.

In gezinnen met een kind met een beperking gaat het er vaak net even anders aan toe dan in 'gewone' gezinnen. Als broer of zus van iemand met een beperking is dat niet altijd makkelijk. De broer of zus met beperking vraagt meer aandacht, zorg en begeleiding van ouders, maar soms ook van de broer of zus. Al vroeg leren zij om verantwoordelijk te zijn voor deze broer of zus, en rekening met hem of haar houden. Soms betekent het ook dat ze zelf minder aan bod komen. In september start een ontmoetingsgroep voor broers en zussen van iemand met een beperking.

De ontmoetingsgroep is voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar die een broer of zus met een beperking hebben. Tijdens deze ontmoetingsgroep komen ze in contact met andere kinderen die ook een broer of zus met een beperking hebben. Zij begrijpen hoe het is om een broer/zus met een beperking te hebben. De broers en zussen gaan samen leuke dingen doen, kunnen ervaringen uitwisselen en hun eigen verhaal vertellen.

 

Mee doen?

De ontmoetingsgroep bestaat uit 5 bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst start maandag 11 september. Daarna op maandag 18 en 25 september 2017 en maandag 2 en 9 oktober 2017. Tijd: 16.00 – 17.30 uur.

Locatie wordt ergens in Zoetermeer en wordt later bekend gemaakt. De locatie hangt af van waar de meeste deelnemers vandaan komen.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de ontmoetingsgroep.

Heb je belangstelling voor deze ontmoetingsgroep of wil je meer informatie? Dan kun je je aanmelden of contact opnemen via:

Karen van der Salm: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  T: 06 106 808 63 of Iris Lindner: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  T: 06 107 269 61.

De ontmoetingsgroep wordt georganiseerd vanuit ZoSamen. ZoSamen is er voor iedereen die hulp vraagt, geeft of aanbiedt. Kijk voor meer informatie op www.zosamen.nl.

-advertenties-

-goede doel-