Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Piet van den BergDe BBQ Masters nemen Zoetermeer in bij de grote regio Haaglanden 2017 wedstrijd. Donderdag 24 augustus plaatst partner ‘Big Green Egg’ vijf mooie Big Green Eggs in de tuin van De Heeren van Soetermeer, waarop de echte specialisten hun vlees mogen bereiden.

De wedstrijd start om 18.00 uur, waarna de kandidaten tot 21.00 uur de tijd hebben om hun vlees te bereiden. De kandidaten krijgen geen informatie over wat ze moeten klaarmaken, alleen dat het twee verschillende stukken vlees zijn: varken en rund.

Er hoeft niks te worden meegenomen door de deelnemers, enkel basis barbecue tools. Verder zal er een groot krat klaarstaan met ingrediënten die gebruikt mogen worden. BBQ fanaten die denken dat zij de ultieme BBQ Master zijn kunnen zich inschrijven tot 13 augustus via de website. Dit kan alleen of als duo.

Jury

Niemand minder dan Jeroen Hazebroek en Piet van den Berg zullen de kandidaten beoordelen. Jeroen Hazebroek is een van de bekendste namen in de barbecuewereld. Onlangs was hij nog te zien in het programma ‘Van Slager tot Chef’ en er zijn inmiddels al vier boeken van hem in samenwerking met Leonard Elenbaas uitgekomen. Zijn laatste boek, Hete Rook, is staat vol prachtige recepten voor op de barbecue. Jeroen geeft veel barbecue workshops en dan vooral voor Big Green Egg; hij is dus de perfecte jury voor deze wedstrijd.

Piet van den Berg (bekend van o.a. zijn nauwe samenwerking met Herman den Blijker) slachtte al op 11-jarige leeftijd voor het eerst een koe in zijn geboortehuis, nu restaurant De Heeren van Soetermeer. Tegenwoordig is ‘het vlees van Piet’ een begrip binnen de horeca en springt het M.R.IJ (Maas, Rijn & IJssel) eruit door zijn bijzonder hoge kwaliteit. Piet van den Berg is met zijn jarenlange ervaring en kennis de perfecte persoon om dé BBQ Master te bekronen.

De jury zal de winnaar(s) uitkiezen op beoordeling van smaak, garing en presentatie.

 

Foto: Rudi en Fons, de eigenaren van De Heeren van Soetermeer

-advertenties-

-goede doel-