Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

oudefilmcameraOp het youtube kanaal heeft Zoetermeer Actief een aantal filmpjes die leuk zijn om even terug te kijken. Daarom in dit item 'Terug-kijken' zomaar een paar filmpjes die nog actueel zijn of juist achterhaald. Vandaag zien we om naar:  Bommen onder A12.

Op 22 juni 2016 kwam het nieuws naar buiten dat er mogelijk twee explosieven uit de tweede wereldoorlog zouden zijn gevonden onder de A12, in de buurt van tankstation Knorrestein. De bommen zouden liggen op 5 en 7,5 meter diepte. De burgemeester liet weten dat er nader onderzoek plaatst moest vinden en dat er geen acuut gevaar is voor het verkeer of omwonenden. De explosieven zijn ontdekt tijdens een bodemonderzoek. Dit omdat de gemeente een faunatunnel laat graven onder de snelweg door.

Op twee momenten werd er nader onderzoek naar de bommen gedaan. Hiervoor werd de A12 afgesloten. In een straal van 500 meter mochten geen mensen of dieren zijn.

 

 

Op 25 juni werd duidelijk dat het om een aardpen ging en niet op explosieven. Hierdoor kon de aanleg van de faunatunnel gewoon doorgaan. De A12 is tijdens de tweede wereldoorlog vaan gebombardeerd omdat de strijdende partijen de treinbaan en dus aanvoerroute wilde vernietigen. De kans dat er rond het spoor explosieven gevonden zouden kunnen worden is aanwezig.

 

Faunatunnel

Op 1 september 2016 kon de bouw van de faunatunnel dat toch eindelijk starten.

 

 

Lees meer:

explosieven-bij-a12-gevonden

geen-oorlogsexplosieven-gevonden-langs-a12

start-aanleg-faunapassage-a12

 

Wordt lid van ons Youtube kanaal en blijft op de hoogte van het laatste nieuws: youtube.com/zoetermeeractief

 

-advertenties-

-goede doel-