Speciaal voor Zoetermeer Actief heeft Marco Vroedsteijn van Smugglers’ Kitchen deze zomervakantie lekkere recepten voor u gemaakt. Het zijn eenvoudige makkelijke gerechten die stapsgewijs worden uitgelegd. Vandaag deel 5: saucijzenbroodjes.

 2016 06 17 18.20.58
 2016 06 17 18.20.58

Ik weet niet of je kinderen hebt, maar met dit zeer eenvoudige recept maak je snel vrienden met ze. Ook geschikt voor buurmannen die voetbal komen kijken. Ik geef toe, afvallen doe je er niet van, maar ach, als dit je grootste zonde is dan valt het allemaal nog wel mee.

Boodschappen

Pakje bladerdeeg, pond gehakt, kruiden en een ei.

Drie stappen

Stap 1: Meng je gehakt zoals je dat gewend bent maar voeg op het laatst een flinke scheut chilisaus toe en een beetje nootmuskaat.

Stap 2: Maak er rolletjes van die net zo breed zijn als een plakje bladerdeeg. Leg de bladerdeeg met de witte bepoederde kant op een ovenblad. Leg de rolletjes op het bladerdeeg, smeer de buitenste randen in met een losgeklopt ei en vouw hem dicht. Daarna druk je met je vork de rand dicht (zie foto). Vervolgens smeer je de rest van je eimengsel over de bovenkant. Daar wordt je saucijzenbroodje mooi bruin en glimmend van.

Stap 3: Oven voorverwarmen op 200 graden en een minuut of twintig laten staan. Roep je kinderen (en/of je buurman) en zeg dat je een lekker snackje hebt. Wedden dat je vrienden maakt?

 

NB Kinderen vinden dit trouwens erg leuk om zelf te maken. En als je de saucijzenbroodjes in drie stukjes snijdt vóór ze de oven in gaan, heb je een hartstikke leuke snack om op tafel te zetten met een verjaardag!

#smugglerskitchen #saucijzenbroodje #snack

PS kinderen vinden dit trouwens erg leuk om zelf te maken. En als je de saucijzenbroodjes in drie stukjes snijdt vóór ze de oven in gaan heb je een hartstikke leuk snack om op tafel te zetten met een verjaardag!

 

 

Alle Zomerrecepten kunt u hier terugvinden: Zomerrecepten

Tekst: Marco Vroedsteijn, www.facebook.com/Smugglerskitchen

Marco smugglers kitchen

-advertenties-

-goede doel-