Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

De 1.000ste fiets is binnen! Voor het project ‘Fietsen in Zoetermeer’ van kunstenares José Koebrugge werd afgelopen zondag, tijdens Zondag in’t Park, het 1.000e doekje geschilderd.

20170716 109065Zoetermeer is een van de mooiste steden in Nederland waar het op fietsen aankomt. Om het bijzondere daarvan op een beeldende manier tot uitdrukking te brengen, bedacht José Koebrugge dit kunstproject. Ze wil een schilderij samenstellen met duizend afzonderlijke schilderijtjes, gemaakt door maar liefst duizend deelnemers.

Heel veel inwoners van Zoetermeer, jong en oud, kunstenaar of niet, hebben meegewerkt aan het project en hun fietsje geschilderd, geboetseerd, geknipt en geplakt of gevouwen. Het resultaat is een gigantisch kunstwerk van wel 2 bij 5 meter. De komende tijd worden alle kunstwerkjes bij elkaar gezet in een groot frame. De duizend schilderijtjes van elk 10 x 10 cm worden in de galerieruimte van Ateliers BaZtille tot één groot schilderij samengebracht.

 

Tentoonstelling Fietsen in Zoetermeer

Opening: zondag 17 september om 16.00 uur door Charlie Aptroot, burgemeester van Zoetermeer.
Na de openingshandeling is er een muzikaal optreden door Anuschka en Maria Pedano (altviool / zang en hobo) afkomstig uit Zoetermeer.

De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf zondag 17 september t/m 1 oktober 2017 in Ateliers BaZtille, Rokkeveenseweg 46c, 2712 XZ Zoetermeer.

Openingstijden: donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur of op afspraak. Voor nadere informatie zie: www.josekoebrugge.nl 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: Fonds 1818, stichting Floravontuur, gemeente Zoetermeer, Zoetermeerfonds, stichting Sjabien, Ateliers BaZtille, buurthuizen Kom-op en Seghwaert op Dreef.

 

Foto en video: Rita Soutendijk

 

-advertenties-

-goede doel-