Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Het Stadshart is vol. Als het gaat om het aantal Zoetermeerse horecazaken tenminste. Dit zegt de Zoetermeerse horeca-ondernemer René Bogaart (van de restaurants Clooney en Pavarotti op het Stadhuisplein en ijszaak Luciano) desgevraagd in reactie op de komst van vier nieuwe, concurrerende restaurants in Cadenza en pizzeria Happy Italy in het nieuwe Stadhuis. Daarom breidt Bogaart niet verder uit in Zoetermeer.

IMG 2097 1Een vijfde horecaruimte in Cadenza is volgens vastgoedontwikkelaar Synchroon nog te huur. In Cadenza, het laatste stuk van het Stadshart waar onlangs een enorme Hoogvliet werd geopend en waar woensdagavond de culinaire pizzeria Woodstone haar deuren opende, openen dezer maanden ook nog de restaurants Bregje, La Cubanita en Soso. In het nieuwe Stadhuis wordt bovendien weer een nieuwe pizzeria verwacht. Behalve Pavarotti en de twee nieuwe pizzeria’s zijn er in het Stadshart ook nog de pizza-veteraan La Romagna en pizzeria Mama Maria.  “Als ik dat van tevoren had geweten was ik misschien wel niet met Pavarotti begonnen,” zegt Bogaart. “Het is overigens niet zo dat ik tegen de nieuwe zaken in Cadenza ben. Ik kijk verder dan mijn eigen schoenen. Ik ben niet jaloers en juich een grotere diversiteit in de stad toe. Daar heeft de Zoetermeerder alleen maar baat bij. Ik heb liever dat de mensen hier blijven en niet naar Den Haag of Scheveningen gaan.”

Scherp blijven

Wel geeft hij aan dat hij met zijn zaken scherp moet blijven: “We vissen allemaal in dezelfde vijver. Ondermeer daarom hebben wij de intentie om het elke dag goed te doen.” Bogaart ging al een hapje eten bij zijn nieuwe concurrent, het zusje van de nieuwe pizzeria Woodstone in Cadenza: de Woodstone in Hoofddorp. “Prima. Alleen zijn hun pizza’s wel gemiddeld zo’n vijf euro duurder dan die van Pavarotti.” Pavarotti trekt in het weekeinde 800 à 1000 gasten.

Niet verder investeren

Omdat een klant zijn geld maar één keer per avond kan uitgeven aan een diner, heeft Bogaart besloten niet verder in de Zoetermeerse horeca te investeren. Hij richt zijn pijlen nu op andere steden. “Ik ben bezig met een nieuwe Pavarotti aan de Nieuwe Rijn in Leiden. Ook komt er een nieuwe Pavarotti in het Oude Station in Delft (waar 1000 zitplaatsen komen, red.). Verder wil ik een nieuwe Luciano openen in het vernieuwde Leidsenhage.” Winkelcentrum Leidsenhage ondergaat momenteel een ingrijpende verbouwing tot Mall of the Netherlands. 

gouden hoofdBIG

Horeca-ondernemer en vastgoed-exploitant Bogaart heeft zijn horeca-zaken gebundeld onder de naam BIG Horeca exploitatie. Hij maakte naam doordat hij ’t Goude Hooft aan de Haagse Groenmarkt nieuw leven inblies. In Zoetermeer zorgde hij met zijn eerste zaak, Clooney voor een flink stuk reuring. “Ik ben 3,5 jaar geleden begonnen met Clooney. Het Stadhuisplein was toen net een vijver zonder vissen: een doods plein. Inmiddels staan er 600 á 700 terrasstoelen op die op mooie dagen goed gevuld zijn. Dat is toch niet niks?” Onlangs kwam Bogaart met Clooney en Pavarotti in de top-100 van horecavakblad Misset. Hij heeft verder zaken in Leidschendam en Rijswijk.  

 

Tekst: Christa van der Hoff

-advertenties-

-goede doel-