Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Vorige maand opende de VVD een meldpunt voor onkruid en zwerfvuil. Handig, maar Zoetermeer heeft al sinds 2014 een handige optie: de MijnGemeente app. Hiermee kunnen inwoners snel en eenvoudig via hun smartphone aan de gemeente melden als hen iets opvalt in de openbare ruimte. Van kapotte lantarenpalen tot scheefliggende tegels.

mijn gemeenteDe gemeente Zoetermeer vindt het belangrijk de stad leefbaar te houden. “Een losse stoeptegel, kapotte lantaarnpaal of rotzooi op straat zijn niet alleen vervelend, maar kunnen zelfs gevaarlijk zijn, aldus de gemeente. “Het is daarom belangrijk dat inwoners dit snel kunnen melden. Een foto van de situatie en een korte omschrijving zijn genoeg. Zodra de gemeente een melding heeft ontvangen, wordt deze in behandeling genomen.”

MijnGemeente app downloaden

De app is ontwikkeld voor smartphones die werken op basis van iOS of Android. De iOS versie is te downloaden in de Appstore, de Android versie via de Google Playstore. Na het installeren van MijnGemeente app moeten gebruikers zich eenmalig aanmelden. Daarna is het mogelijk om vanaf iedere plek in Zoetermeer een melding openbare ruimte te doen.

 In dit filmpje legt wethouder Marc Rosier uit hoe de app werkt.

-advertenties-

-goede doel-