Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

“Een perfect Nederlands volkorenbrood” en “één van de favorieten van het smaakpanel”. Zo omschreven de leden van het smaakpanel van de Consumentenbond het volkorenbrood van bakker Ammerlaan. Het brood kreeg van de bond het stempel ‘beste uit de test’. Met het testoordeel van een 7,3.

volkorenVolkorenbrood dankt zijn gezonde karakter voor een belangrijk deel aan het hoge vezelgehalte. Vezels zijn belangrijk voor een goede spijsvertering. Het eten van voldoende vezels zorgt bovendien voor minder kans op allerlei ziekten zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Het volkorenbrood ontving het hoogste aantal sterren voor het vezelgehalte.

Van oven tot winkel

Bij Bakker Ammerlaan wordt het brood ’s nachts gebakken en ligt binnen 6 uur in de winkels. Bij Lidl duurt dat gemiddeld 16 uur, geeft de test aan. Ook zit er een verschil tussen het moment van verpakken. Bij bakkers wordt het brood pas verpakt op het moment dat het wordt verkocht. Hierdoor blijft de korst knapperig. Hierdoor kopt de Consumentengids ‘bakkersbrood het lekkerst, het ommetje waard’.

Goedkoper

Het brood van de bakker is volgens de Consumentenbond het lekkerste, maar ook aan de prijs. Het enige supermarktbrood dat een beetje in de buurt komt is AH Zaans Volkoren, maar dat is wel bijna een euro goedkoper. Volgens het smaakpanel “smaakt het goed, ziet het er goed uit en ruikt het lekker”.

-advertenties-

-goede doel-