Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Voor het toekomstige station Lansingerland-Zoetermeer worden de komende weken 31 liggers naar Lansingerland vervoerd. De 61 meter lange liggers, die de basis vormen van een nieuw viaduct over de A12, komen uit een fabriek in Koudekerk aan den Rijn en worden tijdelijk opgeslagen op het opslagterrein aan de Zoetermeerselaan. Verkeer op de N209 en Kruisweg kan tussen 18 juli en 18 augustus 2017 ’s nachts enige hinder hebben van de transporten.

Station Bleizo bovenaanzichtOm het transport van de enorme liggers mogelijk te maken, zijn aanpassingen aan de kruisingen nabij het opslagterrein nodig. Zo worden borden en een lichtmast in de middenberm van de N209 bij de afrit A12 en de Kruisweg verwijderd. Hierdoor krijgen de transportmiddelen meer ruimte.

Transport ‘s nachts

Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken, gebeurt het transport van de liggers zo veel mogelijk ‘s nachts. Dit gebeurt in meerdere transporten tussen 18 juli en 18 augustus. Het aanpassen van de kruisingen gebeurt overdag in de week van 10 juli. Tijdens de transporten en de aanpassingen aan de kruisingen blijven de wegen open voor verkeer. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen.

Afsluiting A12 

In het weekend van 18 tot 21 augustus worden de liggers over de A12 geplaatst. De A12 is dan tussen Zoetermeer (afslag 7) en Bleiswijk (afslag 8) in beide richtingen afgesloten van vrijdag 18 augustus 22.00 uur tot maandag 21 augustus 5.00 uur. Op www.rijkswaterstaat.nl/wegen en www.stationlansingerland-zoetermeer.nl  zijn de omleidingsroutes en meer informatie te vinden.

Station Lansingerland-Zoetermeer

Station Lansingerland-Zoetermeer gaat deel uitmaken van een grote vervoersknoop op de grens van Zoetermeer en Lansingerland, waar eind 2018 trein, RandstadRail, bus, auto en fiets samenkomen. Met daarbij 700 Park+Ride-plekken biedt station Lansingerland-Zoetermeer straks veel overstapmogelijkheden en reistijdwinst. Voor zo’n 70.000 inwoners in de buurt van het station kan de reistijdwinst oplopen tot 25 minuten.

-advertenties-

-goede doel-