Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Speciaal voor Zoetermeer Actief heeft Marco Vroedsteijn van Smugglers’ Kitchen deze zomervakantie lekkere recepten voor u gemaakt. Het zijn eenvoudige makkelijke gerechten die stapsgewijs worden uitgelegd. Vandaag deel 1: Zomerse Tompouce met fruit.

 Tom Pouce totaal
 Tom Pouce totaal

Tom Pouce totaal

 

Ik heb met deze recepten geen enkele andere bedoeling dan jullie deelgenoot te maken van recepten die bij mij gelukt zijn en die nog een keer gebruikt worden als jullie er ook blij van worden. De vorige recepten op Zoetermeer actief zijn goed ontvangen vandaar nu dit vervolg.

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ikzelf ben nogal druk in mijn hoofd. Werk, vrouw, kinderen, rekeningen, kapotte fietsen je kent het vast wel. En dan... dan komt mijn keukenmomentje en land ik weer op aarde. Even rust, de geur van zelfgebakken brood, lekker snijden en lekker proeven. Heerlijk gewoon. Als daarna mijn familie en vrienden rozig en tevreden aan tafel zitten dan laad ik mij weer helemaal op om me weer in de drukte van alledag te storten.

Ik wil maar zeggen, lees dit niet alleen, maar doe er ook wat mee! Ga uit je werk langs de winkel koop het boodschappenlijstje en máák het ook. Daar doe je jezelf én je omgeving een heel groot plezier mee. Mijn vader zei altijd: "eten moet je toch, en als het dan ook nog lekker is, dan is dat mooi meegenomen". En zo is het!”

Boodschappen

1 pakje bladerdeeg, 1 ei, pijnboompitten, 350 gram rood fruit, Beetje likeur, bijvoorbeeld Aperol, die heb je ook nodig voor het witte tiramisu recept die later geplaatst gaat worden, 200 ml crème fraîche, 1 zakje vanillesuiker en wat poedersuiker. Optioneel, vanille-ijs.

Zes stappen

Stap 1: Neem de bakplaat uit de oven en leg daar 6 plakjes bladerdeeg op. Snij ze eerst doormidden. Dus je hebt 12 halve plakjes. Heb je er trouwens weleens op gelet dat één kant van je bladerdeeg wat witter ziet dan de andere? Daar zit wat bloem op zodat hij niet zo plakt. Je legt de witte kant dus naar beneden.

Stap 2: 6 plakjes bladerdeeg prik je in met een vork en 6 plakjes smeer je in met wat opgeklopte eierdooier en daar strooi je vervolgens wat pijnboompitten op. Druk ze een beetje vast in het deeg. Bak alle plakjes in het midden van de oven op 200 graden in ongeveer 15 minuten mooi bruin. Laat ze buiten de oven afkoelen.

Stap 3: Meng in een kom het fruit met je likeur. Laat daarna het fruit in een zeef uitlekken en vang het vocht op. 

Stap 4: Meng in een kom je crème fraîche met dit opgevangen vocht. Klop dit goed door elkaar.

Stap 5: Neem driekwart van je crème fraîche mengsel en verdeel dit over je plakjes bladerdeeg zonder de pijnboompitten. Verdeel daarna het fruit hierover. Morsen mag, dan komt het lekker rustiek over. Leg op elk tompouce een lepel van je laatste crème fraîche mengsel en leg hier de plakjes bladerdeeg met de pijnboompitten op.

Stap 6: Strooi hier wat poedersuiker overheen en leg er eventueel een beetje vanille-ijs bij.


Smikkelen met Smugglers! #smugglerskitchen #dessert #zoet #tompouce


PS Het worden er dus zes je kunt nog iemand uitnodigen ook!

 

Alle Zomerrecepten kunt u hier terugvinden: Zomerrecepten

Tekst: Marco Vroedsteijn, www.facebook.com/Smugglerskitchen

Marco smugglers kitchen

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-