Elk jaar worden tijdens het Pinksterweekend de landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) georganiseerd. Honderden scouts uit heel Nederland strijden tijdens de LSW om de titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’. Zoetermeer stuurt 3 ploegen naar de wedstrijd.

Totally Wida SpiesMeedoen aan de landelijke Scoutingwedstrijden kan niet zomaar. Tijdens voorrondes in de 46 regio’s van Scouting Nederland wordt besloten welke Scoutinggroepen goed genoeg zijn om deel te nemen. Scouts in de leeftijd van 11-15 jaar gaan tijdens deze regionale Scoutingwedstrijden de strijd al aan met alle groepen uit hun Scoutingregio. Alleen de beste mogen door naar de LSW in Baarn. Zij vertegenwoordigen hun Scoutinggroep én regio. Scouts uit Zoetermeer vallen onder Regio Delfland. In Pijnacker streden eind april 18 ploegen van 7 scoutinggroepen tegen elkaar tijdens de Regionale Scoutingwedstrijden (RSW). De beste 3 ploegen worden afgevaardigd naar de LSW. Vanuit Regio Delfland is Zoetermeer goed vertegenwoordigd met scouts vanuit de Scoutinggroepen Ashanti en John McCormick die tijdens de RSW de meeste punten verdienden.

Samenwerking

Vliegende Eekhoorns

Tijdens de LSW worden de scouts op de proef gesteld; hun Scoutingvaardigheden worden getoetst. Ze bouwen zelf hun kampterrein op, weten met kaart, kompas en GPS om te gaan, gaan (heerlijk) koken en kennen de basis van EHBO. Maar dat is niet het enige: ook theater-, sport- en creatieve activiteiten komen aan bod. De leidinggevenden blijven thuis en dus moeten de scouts het helemaal zelf doen. Dat kan alleen met een goede samenwerking. Ze moeten zich sociaal opstellen en hun grenzen verleggen. Gedurende het hele weekend worden de ploegen beoordeeld op hun inzet en samenwerking. Competitie alom! 

Superhelden

Het thema van de Landelijke Scouting Wedstrijden is ‘We can be heroes’. De belevenissen tijdens het weekend kunnen gevolgd worden via lsw.scouting.nl/ . De LSW vindt plaats bij Scouting Labelterrein Buitenzorg in Baarn. Dit jaar is het de 82e editie van 3-5 juni 2017.

-advertenties-

-goede doel-