Voetbal - DWO speelt een goede wedstrijd, krijgt vele kansen tegen Van Nispen uit De Zilk, maar gaan naar Zoetermeer terug met lege handen. Na een onrustig begin, neemt DWO het voortouw in de eerste helft en komt tot score.

De vele kansen van DWO worden niet benut waardoor DWO na 90 minuten met lege handen staat.
Het kan niet op met het mooie weer. Ook nu weer scheen de zon volop in de Zilk. DWO speelt zijn vijfde competitiewedstrijd tegen koploper van Nispen (VN) uit de Zilk.

DWOShamiroLeoniciaEerste helft

Het was een onrustig begin van beide ploegen met over en weer slordigheden. DWO neemt vervolgens het heft in handen en speelt een hele goede eerste helft. Een voorzet van Shamiro Leonicia volgt er na lang balbezit binnen de ploeg, maar kan een meegelopen aanvaller van DWO net niet bereiken. Enkele minuten later heeft keeper Sven van Hensbergen de grootste moeite om een indraaiende voorzet van Dylan de Haan tot corner te verwerken. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Een sterk spelende Robin de Bruin houdt het overzicht achterin. Beide teams laten zich inzakken waardoor de tegenstander kan komen. Stoorzender Dylan de Haan komt tussen een verkeerde terugspeelbal van een verdediger van VN op de keeper, maar zijn schot wordt geblokt door Sven van Hensbergen. Deze keeper bleek vandaag een sta in de weg voor DWO en dan met name voor Dylan de Haan.

Halverwege de eerste helft wordt VN sterker. DWO moet zijn duels wel blijven winnen. Na een goede aanval van DWO is het Dylan de Haan die de verdiende 0 -1 binnenschiet. Zijn schot gaat via de vingertoppen van de inmiddels op de grond liggende keeper het goal in. Niet voor lang kan DWO genieten van deze voorsprong als een te laat ingezette sliding van één van de verdededigers DWO fataal wordt. Jon Joost Cornelissens passeert Jeroen Slaman. Dylan de Haan kan bijna zijn tweede doelpunt maken als hij in een koddige situatie de bal tot twee keer toe mee krijgt in de kluts, maar de bal uiteindelijk naast het goal gaat. De opbouw van VN is beter en gaat wat sneller, maar DWO krijgt nog kansen. Keeper Sven van Hensbergen moet tot de rust nog tot twee keer toe redding brengen op inzetten van Dylan de Haan. Ruststand 1 – 1.

(Foto: Shamiro Leonicia aan de bal)

Tweede helft in De Zilk

DWORobinDeBruinDWO begint met goede wil aan de tweede helft en is nog steeds gelijkwaardig aan VN. Tot twee keer toe wordt een slimme overtreding door een verdediger van VN gemaakt om een veelbelovende doortocht van een DWO speler naar het goal van VN te onderbreken. Bij een volgende aanval gaat een DWO speler voor eigen succes in plaats van over te spelen. Een eigen kopdoelpunt van een DWO aanvaller die komt meeverdedigen brengt VN tegen de verhouding in op voorsprong. DWO gaat vaker de hoge bal spelen. Diverse voorzetten bereiken de spitsen niet. VN maakt via Wouter Kok de 3 - 1. Het is wederom Dylan de Haan die tot twee keer toe keeper Sven van Hensbergen op zijn weg vindt. De geheel vrijlopende Michiel Polman lobt de bal vervolgens over Jeroen Slaman heen en brengt de eindstand 4- 1 op het scorebord.

(Foto: Robin de Bruin die net een pass geeft)

Conclusie Nispen-DWO

20-10-18 van Nispen – s.v. DWO Ruststand: 1 – 1: Eindstand: 4 – 1.

VN behaalt vandaag een geflatteerde overwinning. Voor DWO had er vandaag meer ingezeten. DWO doet zichzelf te kort door de vele kansen niet te benutten.
Volgende wedstrijd: DWO speelt 27 oktober om 14.30 uur een thuiswedstrijd tegen CVC Reeuwijk. We zien u dan graag als supporter langs de lijn.

Foto en tekst: Cees Schutte