IMG 20240410 WA0007Op 10 april werd het Meiden Schoolvoetbaltoernooi Zoetermeer 2024 groep 7/8 gespeeld. Er speelden in totaal 22 meidenteams mee bij de meiden groep 7/8. De meiden van basisschool Da Vinci die ook samenspelen bij SV DSO startten de eerste wedstrijd tegen het team Noordeinde 6.

De meiden van Da Vinci 11 plaatsten zich voor de kwartfinale door drie poulewedstrijden te winnen (3-0, 4-0 en 7-0) en één wedstrijd, tegen Saffier 5 gelijk te spelen met 0-0 als uitslag.

Kwartfinale

De kwartfinale werd gespeeld tegen het team De Tjalk. De Da Vinci 11 meiden speelden mooi samen en dat resulteerde in de 1-0 door Yasmina. Er volgde een penalty omdat er hands gemaakt werd door de tegenstander, deze penalty miste doel maar de 1-0 was genoeg voor de winst. De meiden moesten zich direct voorbereiden voor de halve finale tegen het team De Baanbreker. Ondanks dat het team Da Vinci 11 inmiddels 5 wedstrijden in de benen had bleven ze vanuit kracht voetballen. Fien doorbrak de 0-0 en maakte de 1e treffer, Lone maakte het 2e doelpunt. Er kwamen enkele pogingen op doel van de Da Vinci meiden, maar door de inzet van Dunya, Reign, Elina, Elize, Quinn en keepster Fenna kwamen er geen doelpunten tegen. De halve finale werd gewonnen met 2-0.

Finale

Dit betekende dat de Da Vinci 11 meiden nog één wedstrijd moesten spelen: de finale tegen het team Prins Floris. De eerste goal werd gemaakt door Yasmina, Fien volgde met een 2e doelpunt in de korte linkerhoek. Het team Prins Floris kwam terug tot 2-1 met het eerste tegendoelpunt van de dag. Keepster Fenna zat in de goede hoek, maar kon er net niet bij. In reactie daarop kwam wederom Fien met een mooi doelpunt en zo stond het 3-1. Het vervolg werd gegeven door een voorzet van Fien op Lone, die met haar goede linkerbeen het 4e doelpunt maakte. Dit was tevens het laatste doelpunt van deze mooie finale. Het team Basisschool Da Vinci eindigde daarmee op de eerste plek, dit is een unieke prestatie door met deze meiden voor het 3e jaar op een rij het meiden schoolvoetbal Zoetermeer te winnen.

Op 15 Mei mogen ze opnieuw aan de 'bal' tijdens de regiofinale schoolvoetbal. 

Foto Meiden Basisschool Da Vinci: v.l.n.r.: Fenna, Inayea, Dunya, Fien, Reign, Yasmina, Lone, Quinn, Elina, Elize

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-