Ruben Stan en Kyanu
Een kleine selectie van drie Kai Sei karateka heeft afgelopen zaterdag, 6 april, gestreden op de Rheinland-Pfalz Open 2024 (Krokoyama-Cup). Het internationale open karatetoernooi, dat plaatsvond in de CGM ARENA in Koblenz/Duitsland, telde dit jaar bijna 600 deelnemers en 137 clubs.

Er werd met het Round Robin wedstrijdsysteem gewerkt; een poule systeem, waarbij de karateka minimaal vier wedstrijden kunnen draaien. Het internationale toernooi staat bekend om het hebben van een sterk deelnemersveld met pittige poules.
Met twee podiumplaatsen (eenmaal zilver en eenmaal brons), mag Kai Sei spreken van een succesvolle deelname. In de categorie kumite individual male U14 +55kg werd Stan, met drie gewonnen wedstrijden, tweede in zijn poule. In de halve finale moest hij het opnemen tegen de nummer één uit de andere poule. Met een eindstand van 4-4, maar senshu (voordeel) voor de tegenstander, behaalde Stan een mooie 3e plek.

Ook Kyanu werd met drie gewonnen wedstrijden tweede in zijn poule, categorie individual male U14 -45kg. In de kwartfinale had hij een bye, waardoor hij zich direct plaatste voor de halve finale. In deze wedstrijd moest hij het opnemen tegen één van de winnaars van de kwartfinale. Met een eindstand van 4-0 plaatste Kyanu zich voor de finale. Deze verloor hij, met een prachtige 2e plek als resultaat.
Ruben, ook uitkomend in de categorie individual male U14 -45kg, behaalde twee overwinningen. Hiermee werd hij derde in zijn poule, niet genoeg om door te gaan.