WhatsApp Image 2023 04 17 at 19.03.48De twee mannen die gisteren gered werden van het dak van het brandende voormalige IBM gebouw zijn geen verdachte, volgens een woordvoerder van politie Haaglanden. De politie denkt niet aan brandstichting, maar het is nog onduidelijk wat dan wel de oorzaak van de brand was.

 

De twee mannen, zonder vaste woon- of verblijfplaats, lagen te slapen in het pand en vluchtten naar het dak toen de brand uitbrak. Omdat zij rook hadden ingeademd zijn ze naar het ziekenhuis vervoerd. De twee maken het naar omstandigheden goed.

 

WhatsApp Image 2023 04 17 at 19.03.49Geen asbest aangetroffen bij brand

De brandweer heeft onderzoek gedaan naar roetdeeltjes die door de zwarte rook over een deel van Zoetermeer verspreid werden. Roetdeeltjes die in de nabijheid van de brand werden gevonden, bevatten geen asbest. Roetdeeltjes die elders in Zoetermeer zijn gevonden worden nog onderzocht.

 

Treft u branddeeltjes aan? Dan is het advies om deze op te ruimen en in een gesloten zak bij het huisvuil neer te zetten. Was daarna uw handen goed af met water en zeep. Zijn er branddeeltjes op uw auto beland? Dan volstaat het om uw auto af te spoelen.

 

Sloopwerkzaamheden

Om de brand definitief uit te krijgen, heeft de brandweer het pand deels gesloopt. In eerste instantie werd de brand vooral van buitenaf geblust, omdat het een slooppand betrof en er geen duidelijkheid was over de veiligheid binnenin het pand.

Foto's: Jerrold Mallee

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-