april 23

 • Schaak. Mat! kampioenen en topscorers 2023

  schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer. Deze week: kampioenen en topscorers 2023

 • Expositie keramiek Martina Bout in Vivaldi

  Foto van Martina BoutIn de vitrine op de begane grond van Vivaldi, aan de Brechtzijde 45, is tot 1 augustus aanstaande keramiek van Martina Bout te bewonderen. Martina maakt haar beelden in klei, brons, steen en beton. Ze zijn meestal figuratief en soms abstract. De vitrine geeft een goed overzicht van haar werk.

 • Nederlandse dag van de teckel

  teckeldagZaterdag 6 mei organiseert ’t Dierenparadijs van 10:00 tot 16:00 voor de 10e keer de Nederlandse dag van de teckel in Zoetermeer. De organisatie hoopt met deze jubileumeditie een record aantal van meer dan 1000 teckels naar de Zoetermeerse Dorpsstraat te krijgen.

 • Weekend Foto

  wapr23 Thomas_de_Roos_burg_HoekstraparkFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Winnende lotnummers Boekenlegger Thrillerfestival 

  20230425 37973Dinsdag 25 april heeft de prijstrekking plaatsgevonden en zijn de winnende lotnummers bekend gemaakt van de boekenlegger-loterij van het Nederlands Thrillerfestival. Bij het jaarlijkse Thrillerfestival krijgen klanten een boekenlegger kado met een lotnummer voor de loterij.

 • Lunchpauzeconcert met Johan Brouwer en Eske Tibben

  Johan Brouwer en Eske TibbenWoensdag 3 mei zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk (Dorpstraat 59) te Zoetermeer worden gegeven door Johan Brouwer (klavecimbel) & Eske Tibben (alt/mezzosopraan). De aanvang van het concert is 12.45 uur.

 • Lions bakken 400 pannenkoeken

  20834cb3 a430 4c2d a2fc e297fe4f29bcAfgelopen weekend hebben de leden van LionsClub Zoetermeer ruim 400 (spek)pannenkoeken gebakken. Dit deden zij voor de bewoners en begeleiders van 5 gezinsvervangende tehuizen van Ipse de Bruggen die erg enthousiast waren.

 • Theater na de Dam: Een goed antwoord

  20230423 37949Zoetermeerse jongeren spelen ook dit jaar mee in de Theater na de Dam voorstelling in het Stadstheater. In de voorstelling 'Een goed antwoord' onderzoeken de jongeren wat de oorlog voor hen betekent en vertellen zij de verhalen van Zoetermeerders in oorlogstijd.

 • Koningsontbijt voor Bolsterberg

  20230427 38177De dames van Lionsclub Soetermare deelden op Koningsdag weer vele ontbijtjes uit aan vroege Koningsdagvierders. De opbrengst van het Koningsontbijt gaat elk jaar naar een goed doel, dit jaar was dat dagopvang de Bolsterberg.

 • Dodenherdenking 4 mei in Wilhelminapark

  Nationale Herdenking Zoetermeer 2022 Foto Patricia Munster 40Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark. Op deze dag herdenken we burgers en militairen die in Nederland of elders zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog én de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesmissies.

 • Fotoshoot Nicolaasplein

  20230427 38369Voor de jongste bezoekers van Koningsdag was er op het Nicolaasplein van alles te doen: een rondrit maken met het treintje, springen op de springkussens, kijken bij de kindershows, en de fotoshoot van Zoetermeer Actief. Hier vind je alle foto’s!

 • Familiewandeling Buytenpark in Vogelweek

  Afbeelding1De Vogelbescherming organiseert van 6 tot en met 14 mei de Nationale Vogelweek, met vogelexcursies en -activiteiten voor iedere natuurliefhebber. De Vogel- en Natuurvereniging Zoetermeer (VNVZ) doet mee met een familiewandeling in het Buytenpark op zaterdag 13 mei.

 • Foto albums Koningsdag 2023

  20230427 38231Op deze pagina vindt u alle foto-albums die gemaakt zijn van Koningsdag 2023 in Zoetermeer. Er zijn foto's gemaakt van de aubade, op de vrijmarkt, van de activiteiten op het Dobbe-eiland, de fotoshoot met prinsessen en Spiderman op het Nicolaasplein en nog meer!

 • Stadstheater LIVE met Seizoenspresentatie

  SeizoenspresentatieTijdens de Seizoenspresentatie ‘Stadstheater LIVE!’ zet het Stadstheater Zoetermeer het nieuwe theaterseizoen in de spotlights. Op deze avond heeft het publiek de primeur om het nieuwe programma in te zien, dat vanaf september 2023 in het theater staat.

 • Voorjaarskermis bij Silverdome van 13 t/m 21 mei

  20230414 voorjaarskermis 2022Van 13 mei tot en met 21 mei is er weer voorjaarskermis op het evenemententerrein bij SilverDome aan de Van der Hagenstraat. Wilt u graag naar de kermis, maar zijn er daar teveel prikkels, licht en geluid? Kom dan op zaterdag 13 mei en 20 mei tussen 13.00 en 15.00 uur naar de prikkelarme kermis.

 • Wekelijks lunchen in de boomgaard

  2023 05 02 Lunchen in de boomgaard fotoDe Hof van Seghwaert organiseert vanaf dinsdag 2 mei elke week een zomerlunch in de perenboomgaard, waarbij iedereen van harte welkomis. De lunch is van 12.30 tot 13.30 uur en bestaat uit verse zelfgemaakte soep met zo mogelijk groenten uit de eigen tuin, een broodje en een glaasje vruchtensap.

 • Industriële vergane glorie door Ben Stolk

  opslagketel 2020 lijmverf op linnen 80x90cm 238x300Ben Stolk exposeert van 11 mei t/m 21 mei tekeningen en schilderijen in Ateliers BaZtille te Zoetermeer. De inspiratie tot zijn kunstwerken is ontsproten aan de veelal oudere en soms vervallen industriële fabrieken en bouwwerken zoals in het Ruhrgebied, de Maasvlakte en oude havens nabij Londen.

 • Wat is er te doen in Zoetermeer op Koningsdag?

  20190427 7062Koningsdag 2023 start weer als vanouds met de aubade en het hijsen van de vlag op het Stadhuisplein. Het leukste feest van het jaar voor alle Zoetermeerders zal de hele dag duren met vrijmarkt, Koningsontbijt en heel veel activiteiten.

  Bekijk hier het hele programma!

 • Geen TikTok voor Zoetermeerse ambtenaren

  tiktokZoetermeerse ambtenaren kunnen binnenkort de app TikTok niet meer op hun werktelefoon installeren en gebruiken. Het kabinet ontraadt het gebruik van de app, maar de gemeente Zoetermeer wil een stap verder gaan en het ook niet meer mogelijk maken dat deze app gebruikt wordt.

 • Lintjes voor 15 Zoetermeerders

  Lintje 1Vanochtend regende het weer lintjes in Zoetermeer tijdens de ‘Algemene gelegenheid’, traditioneel op de dag voor Koningsdag. Het Stadstheater zat vol met (nog) nietsvermoedende kandidaten voor een lintje en hun familie.

-advertenties-

-goede doel-