ibm brand 2De brandweer meldt dat er twee mensen van het dak van het IBM gebouw dat in brand staat zijn gered. Zij zijn ter plaatse gecontroleerd door ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere controle.

 brand ibm2  ibm brand1
ibm brand5  IMG 3518

 

In het leegstaande pand aan de Boerhaavelaan brak maandagmiddag rond 14.40 uur brand uit door nog onbekende oorzaak. De brandweer schaalde al snel op naar grote brand, en later naar zeer grote brand en GRIP1, het hoogste alarmniveau. Het opschalen betekent dat de brandweer met meerdere eenheden ter plaatse is om deze brand te bestrijden, er kunnen dan ook korpsen uit andere regio's komen helpen.

De brand wordt van buitenaf geblust, omdat het een slooppand betreft en er geen duidelijkheid is over de veiligheid binnenin het pand. 

Rond 16.15 meldde de brandweer dat de brand uitslaand was aan de achterzijde van het pand.

ibm brand4
NL-Alert vanwege rookontwikkeling

In verband met de rookontwikkeling is er een NL-ALERT verstuurd. De rook van brand is ongezond en kan tot ademhalingsproblemen leiden. Bewoners die in de richting van de rook wonen, wordt aangeraden binnen te blijven, ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

 Foto's: Jeroen Stahlecker en Jordy Bruijnius

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-