brand rieten dak

Een boerderij met rieten dak aan de Rokkeveenseweg is in de nacht van zondag op maandag verwoest door een grote brand. De brand begon waarschijnlijk in een camper en sloeg daarna over naar het rieten dak van de boerderij.

brand rieten dakEr is heel veel schade aan de boerderij, maar zover bekend zijn er geen slachtoffers en hebben de bewoners van de boerderij zichzelf kunnen redden. De brand ontstond rond 00.45 uur, vermoedelijk in een camper op het terrein. 

Bij aankomst van de brandweer was de brand uitslaand en stonden zowel de camper als het rieten dak van de boerderij volledig in brand. De brandweer kwam met veel materiaal ter plaatse en zette ook een kraan in om zoveel mogelijk brandend materiaal van het dak te verwijderen. Met een drone werd de brand en bluswerkzaamheden in de gaten gehouden.

Burgemeester Bezuijen kwam zelf naar de locatie om zich op de hoogte te stellen van de situatie. Bezuijen: "Zojuist ter plaatse geweest bij grote brand aan de Rokkeveenseweg. Heel triest voor bewoners. Veel waardering voor snelle en adequate inzet van onze hulpdiensten!"

In de boerderij was een woongedeelte en een bedrijfsdeel met verschillende bedrijven. Beide delen van de boerderij moeten als verloren worden beschouwd. Een hond die in een kennel in de tuin zat is opgevangen door de dierenambulance. 

afgebrande boerderij

De voormalige gevangenis van Zoetermeer ligt vlak achter deze boerderij, maar liep volgens de brandweer geen gevaar. De bewoners kregen wel het advies om deuren en ramen gesloten te houden vanwege de rookontwikkeling.

Foto's: Burgemeester Bezuijen
video: SPA Media

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-