palenstein oosterheem allesistechniekIn januari start de Piëzo TalentenAcademie weer in vier wijken binnen Zoetermeer. Voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar oud organiseren zij diverse activiteiten die te maken hebben met diverse beroepen. Daarbij gaan de kinderen aan de slag met deze beroepen en alles wat erbij komt kijken.

De talentenacademie is een initiatief van Stichting Piëzo waarbij kinderen professionals ontmoeten die kinderen alles vertellen over hun beroep. Wat maakt hun beroep nu zo leuk? Wat doet iemand op een dag? Welke talenten heb je nodig om later zelf dit beroep ook te kunnen doen?
Kinderen ontdekken hun talent en volgen boeiende lessen van gastdocenten die iets komen vertellen over hun beroep. Ook gaan de kinderen op werkbezoek, bijvoorbeeld naar de brandweer, de burgemeester, een hotel of een manege. 


In de wijk Buytenwegh (donderdag) en Meerzicht (dinsdag) gaan kinderen aan de slag met groene en duurzame beroepen. Zo ontmoet je een boswachter en ga je jouw eigen tuinontwerp maken. Ook leer je veel over duurzaamheid.


In de wijken Oosterheem (op dinsdag) en Palenstein (op donderdag) gaat het over beroepen die te maken hebben met spellen & games. Zo gaan de deelnemers naar het Nationale Gamemuseum toe waar ze leren over spellen en games en beroepen én maken zij kennis met een echte game-ontwikkelaar. Ook gaan ze technisch speelmateriaal te maken.

Neem voor meer informatie en om je op te geven contact op met Simone Langeveld via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 36211905. Of kijk op https://stichtingpiezo.nl/projecten/piezo-talentenacademie/

-advertenties-

-goede doel-