De Zoetermeerse gemeenteraad heeft ‘met pijn in het hart’, volgens meerdere raadsleden, ingestemd met de scholenfusie. SSVOZ houdt hiermee op te bestaan en gaat over naar Lucas Onderwijs. Er is in de raad veel discussie geweest over dit voorstel, maar uiteindelijk zag de raad geen andere keus.


Portret Jan IedemaWethouder Iedema, Onderwijs: “Het is een lastig en ingrijpend besluit, dat veel impact heeft op de hele stad. Het resultaat van de onderhandelingen doet pijn en vraagt flinke investeringen, van ons maar ook van het Lucas. Wij zien geen andere opties. Helaas betekent dit ook het sluiten van MAVO Zoetermeer, voor deze leerlingen is het wel de meest zure appel.”
De raad voelde zich met dit besluit voor het blok gezet, onder de hoge druk van een naderend faillissement moeten nu snel besluiten genomen worden.


Het besluit tot het fuseren van SSVOZ met Lucas Onderwijs betekent dat het Beroepscollege vervroegd nieuwbouw krijgt, het Praktijkonderwijs weer teruggaat naar hun oude locatie, het Picasso Lyceum doorgaat zoals het nu is en MAVO Zoetermeer wordt gesloten. De wethouder deed echter wel de toezegging om als ambassadeur op te treden van de MAVO leerlingen die volgend schooljaar van school moeten veranderen en zijn uiterste best zal doen om te zorgen dat zij passend onderwijs krijgen.

 

Beetje hoop voor MAVO leerlingen

Er gloort nog een klein beetje hoop voor de MAVO leerlingen, bij het voorstel werd een motie aangenomen waarin het college wordt gevraagd om bij Lucas Onderwijs aan te geven dat er een sterke voorkeur is dat leerlingen en docenten van het MAVO onderwijs bij elkaar blijven en dat zij hun eigen onderwijsconcept kunnen houden. Een garantie kon de wethouder hier echter niet op geven.
Wel deed wethouder Iedema nog de toezegging dat samenwerking tussen de scholen wat betreft het vmbo hoog op de agenda staat. Ook het mbo moet hierbij betrokken worden.

Lees hier onze eerdere artikelen over de fusie:

Wethouder-met-rug-tegen-de-muur

Grote-scholenfusie-in-Zoetermeer

Veel-emotie-door-sluiting-mavo

-advertenties-

-goede doel-