Lief en leed delen, brengt ons bij elkaar. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is dit lang niet altijd. Teveel mensen hebben weinig contact met buren en voelen zich eenzaam. Anderen willen wel helpen, maar weten niet hoe. Het Lief en leedpotje biedt uitkomst.

liefenleed1

Het buurmeisje heeft haar diploma gehaald en daar hard voor gewerkt. Dat verdient een bloemetje. De man van nummer 8 is alleen en morgen jarig. Aan hem een gebakje brengen, dat zou hij geweldig vinden. Verderop heeft een oudere mevrouw haar been gebroken, met het been in het gips kan zij niets anders dan de hele dag naar buiten kijken. Hoe blij zou zij wel niet zijn met een bloemetje en wat extra aandacht?

De gemeente Zoetermeer wil hier graag bij helpen en heeft geld beschikbaar gesteld voor de actie: ´Lief en leedpotje´. Met dit initiatief krijgt een ‘gangmaker’, dit is een enthousiaste vrijwilliger, een potje om attenties mee te kopen voor de buren in zijn eigen straat. Dit potje bevat 75,- euro waarmee de gangmaker de straat een stukje gezelliger kan maken.

liefenleed2Het idee van Lief&leed komt uit Rotterdam. Daar lag een overleden vrouw lang in haar woning. 'Wanneer buren meer met elkaar begaan zijn, had dit niet zo gelopen', zo dacht de burgemeester. Het Lief- en leedpotje werd ingesteld. Dit initiatief waaide over naar Den Haag en nu is het in maart ook van start gegaan in Zoetermeer. 

Ben jij liever een goede buur dan een verre vriend? Meld je dan aan als gangmaker.
liefenleedzoetermeer.nl

Lief&leed is ook te volgen op Facebook

Bron afbeeldingen: LiefLeed

-advertenties-

-goede doel-