In de wijk Palenstein komt een nieuw winkelcentrum, onder de naam 'Het stadskwartier Palenstein´. De officiële start van de bouw was begin juli en inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang.

 

 WCpalenstein
 Ontwerp is van architectenbureau LEVS uit Amsterdam

 

Het stadskwartier Palenstein wordt ongeveer 13.000m2 groot en gaat plaats bieden aan twee supermarkten en een aantal kleinere winkels. Volgens de gemeente gaan alle ondernemers die nu gevestigd zijn in winkelcentrum Croesinckplein, mee naar het nieuwe winkelcentrum. Naast winkels worden er 46 vrije sector woningen gebouwd en komen er 109 huurappartementen. Voor dit project moest eerst de Jan van Beierenflat gesloopt worden om ruimte te maken. 

 

 bomenpalenstein 1 bomenpalenstein 2  bomenpalenstein 3
 Bomen gekapt.    

 

Half juli 2019 werd de grond bouwrijp gemaakt, maar de bouw kan pas van start gaan nadat het boren voor de aanleg van warmwaterpompen is afgerond. Ook zijn er een aantal bomen geveld om het winkelcentrum te kunnen realiseren. Als alles naar verwachting verloopt, worden de laatste woningen eind 2021 opgeleverd. Maar eerst zal er half oktober 2019 gestart met het heien, een klus die acht weken zal gaan duren, zo is de verwachting.

 

bomenpalenstein 4

Foto's: Nadine de Keijzer

foto Artist impression: LEVS architecten, Amsterdam

-advertenties-

-goede doel-