bedrijvig ZoetermeerHGOS 9sept2023 fotoJanVanEsWethouder Jan Iedema heeft zaterdag 9 september de tentoonstelling ‘Bedrijvig Zoetermeer’ geopend. Deze tentoonstelling bij HGOS laat zien hoe Zoetermeer-Zegwaart groeide van een agrarisch ambachtelijke samenleving naar een stad met moderne bedrijvigheid.

De groei wordt getoond aan de hand van een aantal bedrijven en bestrijkt de periode tot ca 1962, maar geeft ook een doorkijkje naar de moderne bedrijventerreinen. Jan Iedema, wethouder voor o.a. economie en arbeidsmarkt, benadrukte dat Zoetermeer grote en internationaal bekende bedrijven heeft voortgebracht zoals Nutricia, Brinkers en de Spar. De rol van het midden- en kleinbedrijf moet echter niet worden onderschat en is zeker zo belangrijk voor de economie en werkgelegenheid. Ook daarvan zijn een aantal voorbeelden te zien.

De tentoonstelling maakte deel uit van de Open Monumentendagen 2023 en trok al ruim 300 bezoekers. De tentoonstelling is nog steeds te zien bij het Historisch Genootschap Oud Soetermeer in de Dorpsstraat 123. De openingstijden zijn maandag: 19.30 - 22.30, woensdag: 13.00 - 17.00 en zaterdag: 13.00 - 17.00 uur.

De tentoonstelling is te bezoeken tot medio oktober 2023.

Foto 1: Opening van de tentoonstelling door wethouder Iedema (foto Ardito)
Foto 2: Wethouder Iedema en voorzitter HGOS Jan de Ruiter bij een van tentoonstellingsborden (foto J.C. van Es)

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-