september 23

 • De Social Sofa’s van Seghwaert

  Leidsewallen 1Heb jij ze al eens gespot? De vrolijk gekleurde bankjes, bekleed met zo’n achttienduizend mozaïeksteentjes. De banken zijn stuk voor stuk uniek en er staan er zo’n 44 verspreid door heel Zoetermeer. Een gezellige toevoeging aan het straatbeeld. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter deze bankjes?

 • Eenzaamheid in Beeld - Kees

  Kees stillDeze week, van 28 september tot en met 4 oktober, is de Week tegen Eenzaamheid. Ook in Zoetermeer wordt er deze week extra aandacht besteedt aan eenzaamheid, van alle leeftijden. We herhalen daarom een aantal video’s die vorig jaar gemaakt zijn over dit thema, maar nog steeds heel actueel zijn. Kees vertelt hoe hij zelf uit de ellende kwam en hoe hij nu jongeren helpt om met muziek hun gevoelens te uiten in zijn stichting Niet Alleen.

 • Eenzaamheid in Beeld - Marije

  marije thumbDeze week, van 28 september tot en met 4 oktober, is de Week tegen Eenzaamheid. Ook in Zoetermeer wordt er deze week extra aandacht besteedt aan eenzaamheid, van alle leeftijden. We herhalen daarom een aantal video’s die vorig jaar gemaakt zijn over dit thema, maar nog steeds heel actueel zijn. In deze video komt Marije aan het woord, voor de buitenwereld lijkt zij helemaal niet eenzaam, maar Marije voelt zich soms wel zo.

 • Weekend Foto

  Rianne_Veeninga_Zon_ondergang_noord_aaFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Camera’s moeten liften Mandelabrug beschermen

  3mp mandelabrug ingangDe liften van de Mandelabrug zijn regelmatig buiten werking door storingen, die vaak veroorzaakt worden door vandalisme. De gemeente wil nu twee camera’s plaatsen bij beide in- en uitgangen van de Mandelabrug om te voorkomen dat de liften elke keer weer onklaar worden gemaakt.

 • Eenzaamheid in Beeld - Kevin

  kevin. thumb voor ytDeze week, van 28 september tot en met 4 oktober, is de Week tegen Eenzaamheid. Ook in Zoetermeer wordt er deze week extra aandacht besteedt aan eenzaamheid, van alle leeftijden. We herhalen daarom een aantal video’s die vorig jaar gemaakt zijn over dit thema, maar nog steeds heel actueel zijn. Vandaag vertelt Kevin over zijn gevoelens van eenzaamheid en wat hij heeft gedaan om dit te verbeteren.

 • ‘Bij mij thuis’: Kinderboekenweek in bibliotheek

  kinderboekenweekVan 4 tot en met 15 oktober 2023 is het Kinderboekenweek, met als thema ‘Bij mij thuis.’ ‘Thuis’ wordt in alle vormen, verschillen en gelijkenissen gevierd. Wat betekent dat het voor jou? En bij welke boekengenres voel jij je thuis? Ontdek het in de bibliotheek!

 • Schrijf je in voor de mantelzorgwaardering

  MantelzorgDe mantelzorgwaardering aanvragen voor 2023 kan nog tot en met 10 november dit jaar. Ben je mantelzorger voor iemand in Zoetermeer? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de waardering van de gemeente Zoetermeer. Ook jonge mantelzorgers kunnen een waardering aanvragen.

 • 65-jarig bruidspaar Walraven-Schuemie

  65 jarig bruidspaar Walraven 06Burgemeester Bezuijen bracht woensdag 27 september een bezoek aan het 65-jarig bruidspaar Walraven-Schuemie. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • De Boer Taverzo naar tweede ronde Europacup

   EUR1938 ed 1 web copyNa een pauze van 2 jaar heeft De Boer Taverzo een succesvolle rentree gemaakt in de Europacup. Met twee winstpartijen in Groep A wist De Boer Taverzo overtuigend de tweede ronde te bereiken door beide tegenstanders uit Groep A te verslaan.

 • IC-patiënten Zoetermeer moeten voortaan naar Den Haag

  haga ziekenhuisHet HagaZiekenhuis Zoetermeer sluit per direct de Intensive Care, patiënten die deze zorg nodig hebben worden met een speciale ambulance naar het ziekenhuis in Den Haag vervoerd. Wethouder Ingeborg Ter Laak (zorg en welzijn) is zeer onaangenaam verrast door dit onverwachte bericht vanuit het ziekenhuis.

 • Rek is uit de begroting

  20220608 32307Het Zoetermeerse college van burgemeester en wethouders (B&W) presenteerde donderdag 28 september de begroting 2024-2027 aan de gemeenteraad. Financieel blijven het onzekere jaren. “Onze begroting is wederom sluitend, maar de randen van de begroting zijn bereikt.”, stelt het college.

 • Aanpak woonfraude blijft hard nodig

  woning nieuwe sleutelIs degene die de woning huurt ook echt ingeschreven als de hoofdbewoner? Verblijven er niet te veel arbeidsmigranten in één huis? Volgens burgemeester Bezuijen blijft de aanpak van woonfraude in Zoetermeer hard nodig.

 • Politie voorkomt hennepteelt

  handhaving hennep gevondenDe politie Zoetermeer heeft tijdens een integrale controle op dinsdag 26 september een grote hoeveelheid goederen gevonden die gebruikt worden voor de hennepteelt. De spullen zijn in beslag genomen en de locatie is door de politie afgesloten.

 • Let’s get social Festival

  2023 week tegen eenzaamheid jongeren social summer festival 1000pxHet eerste Let’s get social Festival in Zoetermeer gaat zaterdag 30 september van start op het Nicolaasplein in Dorp. Het festival is gratis te bezoeken voor jongeren en heeft veel leuke activiteiten.

 • Sliert kanovaarders door de polder voor geuzentocht

  0A3C9914 AE91 43CF 97F0 A616A57EF0C2Met 44 deelnemers uit het hele land is de geuzentocht uitgegroeid tot een landelijke sportbijeenkomst in de kanowereld. Deelnemers uit Friesland, Noord-Holland, Overijssel en Brabant kwamen naar de Zoetermeerse Kanovereniging om de jaarlijkse Geuzentocht te varen

 • Gezelligheid Burendag bij Eigen Wij

  Afbeelding van WhatsApp op 2023 09 24 om 16.08.23Eigen Wij had alles uit de kast gehaald om Burendag bij het pand aan de Voorweg gezellig en gastvrij te maken. Talloze vrijwilligers hadden met trots de heerlijkste hapjes uit alle hoeken van de wereld bereid, en ze stonden klaar om alle buren en geïnteresseerden hartelijk te ontvangen.

 • Staatssecretaris trapt Week tegen Eenzaamheid af

  20230928 41184Staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport (VWS), bezocht donderdag 28 september Zoetermeer voor de aftrap van de Week tegen Eenzaamheid. In Zoetermeer besteedt de Community tegen Eenzaamheid al jaren veel aandacht aan dit onderwerp.

 • Opknappen van stukjes Zoetermeer

  bw winkelcentrum 3Sommige plekken in Zoetermeer kunnen wel een opfrisbeurt gebruiken. Een muur met afgebladderde verf, een kapot bankje, een rare parkeerplaats of een lelijk hoekje. Wilt u dat uw buurt mooier, veiliger en groener wordt en heeft u een goed idee om een dergelijke plek op te knappen?

 • Eenzaamheid in Beeld - Christa

  christaDeze week, van 28 september tot en met 4 oktober, is de Week tegen Eenzaamheid. Ook in Zoetermeer wordt er deze week extra aandacht besteedt aan eenzaamheid, van alle leeftijden. We herhalen daarom een aantal video’s die vorig jaar gemaakt zijn over dit thema, maar nog steeds heel actueel zijn.

-advertenties-

-goede doel-