Doe deze zomervakantie mee met de Piëzo VakantieAcademie foto Stichting PiëzoTijdens de zomervakantie organiseert Stichting Piëzo speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar de VakantieAcademie waar kinderen mee kunnen doen aan creatieve activiteiten, kookactiviteiten en sport en spel. De academie is gratis en kinderen mogen zelf kiezen hoe vaak ze meedoen.

Stichting Piëzo organiseert de VakantieAcademie dit jaar voor het eerst. "Het is een mooie manier om niet altijd thuis te hoeven zitten in de vakantie, zeker voor de kinderen die deze zomer niet op vakantie kunnen", vertelt projectencoördinator Wendy Moerman van Piëzo. De activiteiten beginnen om 10 uur, waar kinderen binnen rustig een hapje fruit en drinken krijgen, waarna ze starten met een creatieve activiteit, zoals knutselen of hout bewerken. Dan wordt er geluncht en is het in de middag tijd voor sport en spel, het liefst buiten. 

Creatief ontplooien en lekker bewegen zijn belangrijk, vindt Wendy. Het sociale aspect is minstens zo belangrijk: "Kinderen kunnen elkaar hier leren kennen. Ze zien vast ook kinderen die op andere scholen zitten, een mooie kans om een vriendschap op te bouwen, in ieder geval voor de zomer."

De VakantieAcademie vindt plaats tijdens de hele zomervakantie. Elke week, op drie verschillende dagen en op drie locaties.

- Op maandagen van 10:00 tot 14:00 in de Piëzo Ambachtenwerkplaats op de Teldersrode 25.

- Op dinsdagen van 10:00 tot 14:00 in het PiëzoCentrum Meerzicht aan de Uiterwaard 21.

- Op donderdagen van 10:00 tot 14:00 in het PiëzoCentrum Palenstein aan het Rakkersveld 253.

Meedoen is dus gratis, kinderen kunnen zo vaak komen als ze willen. Voor de kinderen staan drankjes en fruit klaar, maar zorg wel voor een lunchpakket.

Aanmelden is niet nodig. Bij vragen staat Nicoline Schol klaar, ze is bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 06-28851365.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-