juli 23

 • Straat in beeld: Gruttoveld

  GruttoveldVraagt u zich wel eens af wat een Zoetermeerse straatnaam betekent? In de straatnaam van de week gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week Gruttoveld in Seghwaert. 

   

 • Springfeest is terug bij Speelmeer

  springkussen 2Komende week staat Speelmeer in het teken van het Springfestijn, met heel veel springkussens. In Meerzicht, Palenstein, Buytenwegh en Oosterheem kun je gratis de hele middag meedoen met het springfestijn. Speelmeer on Tour is te vinden op de ski's in SnowWorld.

 • Verenigingendag in Winkelcentrum Rokkeveen

  BACK TO SCHOOL POSTER JPGOp zaterdag 9 september aanstaande organiseert Winkelcentrum Rokkeveen van 12.00 tot 16.00 uur een gezellige verenigingendag. Een groot aantal verenigingen uit de regio Zoetermeer brengt tijdens deze dag hun vereniging onder de aandacht van het winkelend publiek.

 • Kraanpoer 70 LUX woontoren in Stadshart gestort

  sadshart bouwproject copyVorige week is er een belangrijke mijlpaal in de hoogbouw van de 70 LUX woontoren aan de Luxemburglaan in de planning behaald. Dit door nog voor de bouwvakvakantie de (toren)kraanpoer van 150m³ te storten in Zoetermeer.

 • Het feest kan starten met een vakantiemaatje

  Maatjes Nina en FelixDe zomervakantie is volop aan de gang. Voor velen een periode van even bijtanken en lekker de tijd nemen om leuke dingen te doen. Vooral voor gezinnen met kinderen is het vaak een verwelkoming om even niet de wekker te hoeven zetten en de boel de boel te laten.

 • Kinderspeelmiddag in de perenboomgaard

  Kinderspeelmiddag foto 1Op zondag 6 augustus is er weer een kinderspeelmiddag in de Hof van Seghwaert. We zijn halverwege de vakantie, we kunnen lekker lui zijn, maar de natuur gaat maar door. Ook in perenboomgaard de Hof van Seghwaert staat er van alles in bloei. Daarom is het thema deze keer 'Bloemen'.

 • Echtpaar Morauw-Kieffer 75 jaar getrouwd

  Burgemeester Bezuijen feliciteert 75 jarig bruidspaar Morauw 006Burgemeester Bezuijen bracht maandag 31 juli een bezoek aan het 75-jarig bruidspaar Morauw-Kieffer. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde. Her echtpaar woont in de wijk Buytenwegh de Leyens.

 • Burendag 2023

  BurendagOp zaterdag 23 september is het weer Burendag. Dit initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds heeft tot doel een buurt gezellig samen te laten komen, waarbij bewoners iets goeds doen voor elkaar en voor de buurt.

 • Themadag voor duikers

  StartduikenDeze zomer vindt er een bijzonder evenement voor onderwatersporters plaats aan het Noord Aa in Zoetermeer. Het regionale duikteam StartDuiken organiseert in augustus een themadag voor duikers: Help je buddy aan een leuke duikdag.

 • Kunst in Zoetermeer: Koe van Beaufort

  20230708 40027Zoetermeer heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Je loopt er vast wel eens onbewust langs, zonder je te realiseren wat het is. In onze  serie ‘Kunst in Zoetermeer’ brengen we bekende en onbekende kunstwerken in beeld. Deze keer het kunstwerk Koe van Beaufort.

 • De geschiedenis van Zoetermeer: Boerenleenbank

  BoerenleenbankIn 1899 werd de landbouwvereniging ‘De Eendracht’ opgericht. Deze vereniging had als doel de gezamenlijke inkoop van veevoeder, zaaigranen en kunstmest. Twee leden van deze vereniging, J. van den Berg en Chr. Noordam, hielden in 1904 een pleidooi voor een boerenbank.

 • In Feite(n) Zoetermeer: Rokkeveen ligt in 5 polders

  PoldersWist u dat? In deze rubriek onthullen we leuke feitjes en wetenswaardigheden over Zoetermeer. Van de hoogte van de Zoetermeerse Watertoren tot de eerste Ambachtsheren, verrassend en leuk om te weten over je stad!

 • Juli verloor gaandeweg zijn greep op de zomer

  Weer 3Na de fantastische weermaand juni waren de verwachtingen voor de tweede zomermaand hooggespannen. Even leek het erop dat we weer een topzomer gingen krijgen maar tegen het eind van de maand gooiden depressies allengs roet in het eten.

 • Ruimte gezocht voor stembureaus

  Stembureau copyOp woensdag 22 november 2023 zijn er weer verkiezingen in Nederland. De verkiezingen zijn voor de leden van de Tweede Kamer en de gemeente Zoetermeer is hard op zoek naar locaties waar een stembureau kan komen. De gemeente zorgt ervoor dat de ruimtes volledig worden ingericht.

 • Het lokale ironiekje: de nieuwe gastarbeider?

  GevangenisHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: De nieuwe gastarbeider?

 • Talenten gezocht voor Nieuwjaarsvoorstelling 2024

  talenten gezochtOp dinsdag 9 januari 2024 toont Zoetermeer weer welk talent we allemaal in de stad hebben. Wilt u optreden met een live orkest in de grote zaal van het Stadstheater? Geef u dan nu op voor de Nieuwjaarsvoorstelling 2024.

 • Sluit je aan als Respect Sportclub

  respectTussen 6 en 12 november 2023  organiseert de gemeente Zoetermeer samen met de Respect Foundation: De Week van Respect. Voor het derde jaar opnieuw is de gemeente Zoetermeer ‘Respect’ gemeente. Respect hebben voor elkaar is de basis voor een fijne en veilige samenleving.

 • Zomeravond in de jungle

  mz speelboerderij buitenbeest 19Op vrijdag 4 augustus organiseert Speelboerderij het Buitenbeest van 19:00 uur tot 21:30 uur een Jungle-avond voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Deze avond zijn er veel spelletjes te doen zoals aapjes gooien, liaan hangen en springend over de jungle-stormbaan.

 • Verandering in de Italiëlaan

  eiland3 copy copyVooruitlopende op de start van de bouw van Cadenza 2 (60 jongerenwoningen en 161 appartementen met parkeergarage) is het milieu-eiland aan de Italiëlaan recentelijk al tijdelijk verplaatst.

 • Denksport met Bram: Zomerdrives bij Tuinen & Akkers

  bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Zomerdrives bij Tuinen & Akkers

-advertenties-

-goede doel-