camera op lantaarnpaalBurgemeester Bezuijen vindt het niet meer nodig om de samenscholingsverboden in de wijken Buytenwegh, Driemanspolder en Meerzicht te verlengen. Het verbod werd ingesteld na het schietincident op 15 mei 2022, om de rust in de wijk te kunnen bewaren.

Ook het cameratoezicht op de Muzieklaan/Gershwinrode en Muzieklaan/Obrechtrode in Buytenwegh wordt beëindigd. De situatie in de wijk is rustig en er is geen reden meer om het cameratoezicht te verlengen. Rondom de Carry van Bruggenhove in Buytenwegh wordt het vaste cameratoezicht wél verlengd. Op deze locatie is sprake van jeugdoverlast en een verbinding naar de wijk Meerzicht. Zonder extra toezicht zou hier weer structurele overlast kunnen ontstaan. Cameratoezicht heeft hier en preventieve werking, maar op basis van de live camerabeelden kan de politie ook snel optreden.

 

Verlengen cameratoezicht

Op andere plekken in de stad wordt het cameratoezicht verlengd, vaak om te voorkomen dat er weer overlast zal komen bij een locatie. Het gaat hierbij om de locaties aan het Abdissenbos (Meerzicht), Schansbos/Savelsbos (Meerzicht) en Rakkersveld (Palenstein). Er komt ook cameratoezicht bij het Van Tuyllpark rond het pand El Sultana/Club Magnum. Het pand heeft, ondanks dat het grotendeels door brand verwoest is, een grote aantrekkingskracht op jongeren. Er staan hekken rondom het pand en de toegangsdeuren zijn dichtgemaakt en worden wekelijks gecontroleerd. Sloop is op korte termijn niet mogelijk omdat de gemeente geen eigenaar is van het pand. Burgemeester Bezuijen is bang dat er rond de jaarwisseling weer problemen komen met inbraak in het pand en wil cameratoezicht van 1 december 2022 tot 1 februari 2023.

Ook bij de Mandelabrug en het Stadhuisplein, het centrale (nacht)horecagebied van de stad, blijft het vaste cameratoezicht.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-