November 22

 • Succesvolle Lions Speculaasactie 2022

  speculaasaktieMet haar Speculaasactie vraagt Lionsclub de Meerbloem Zoetermeer ieder jaar speciale aandacht voor alle mensen die zich regelmatig alleen voelen. Want niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om familie of vrienden om zich heen te hebben.

 • Sint bezocht winkelcentrum Meerzicht

  IMG 3519Afgelopen zaterdag bezocht de Sint winkelcentrum Meerzicht om in alle rust cadeautjes te kunnen kopen, maar vele kinderen en volwassenen waren blij verrast de Goedheiligman en zijn 2 Pieten te zien en wilden maar wat graag met ze op de foto of heel modern een selfie of vlog maken. 

 • November was zeer zonnig en zacht maar ook nat

  DSC00049a wNa de ‘warme’ maand oktober liet ook de laatste herfstmaand zich van haar milde kant zien. En ook de zon deed weer goede zaken hoewel er erg veel en vaak regen viel.

 • Erica bouwt mee aan toegankelijk Entree Zoetermeer

  EricaVrienden van Club Entree, bewoners, buren, verenigingen en ondernemers, bouwen mee aan onze nieuwe stadswijk. Erica Wouterloot vertegenwoordigt de Toegankelijkheidsraad (TR) Zoetermeer en werkt als Vriend van de Club mee aan de inclusieve beweegroute in Entree.

 • Project Kom naar Buiten afgerond

  kom naar buitenHet Kom naar Buiten-project werd op donderdag 24 november 2022 feestelijk afgesloten met een diner voor alle betrokkenen en initiatiefnemers van meer dan 40 activiteiten. Alle betrokken vrijwilligers en initiatiefnemers waren uitgenodigd om hen te bedanken voor hun inzet en zorg in de wijken.

 • Het verhaal van Alessio

  20221116 35158Het winnende Thrillerfestival verhaal 'De grote verlaten villa' van Alessio Fenech is omgezet naar een verteld verhaal. De winnaar van de 'Scholieren schrijf wedstrijd' zag hoe zijn spannende verhaal tot leven werd gebracht door verteller Janneke Tanja.

 • New Towns bekrachtigen samenwerking

  New Town Congres ZoetermeerDeelnemers aan de New Town Alliantie hebben een intentieverklaring ondertekend voor de start van het Leernetwerk ‘Toekomstbestendige New Towns’. Dit gebeurde tijdens het eerste New Town Congres, dat op 28 november plaatsvond in het Stadstheater in Zoetermeer.

 • Wereldrecordhouder in training voor 20ste ONMK

  3De Zoetermeerder Hugo Bregman is de snelste 60+ Masterzwemmer van de wereld: een superman op de vlinderslag op zowel de korte (25 meter) als de langebaan (50 meter). Hiermee is hij de enige mannelijke wedstrijdzwemmer van Nederland die op dit moment vijf nog geldende Wereldrecords op zijn naam heeft.

 • Chapeau voor Van Herwijnen

  herwijnenDennie Van Herwijnen, van Wandelspeciaalzaak Herwijnen in de Dorpsstraat heeft bij zijn afscheid in de winkel een Chapeaubeeldje gekregen van wethouder Jan Iedema. Herwijnen heeft zich altijd volop ingezet voor de Dorpsstraat, maar gaat nu zijn andere droom waarmaken: een eigen camping.

 • Niet bang voor een gebrek aan festivals

  ALL RIGHTS RESERVED.DUPLICATION AND COMMERCIAL EXPLOITATION IN ANY FORM OR WAY FORBIDDEN UNLESS THERE IS WRITTEN PERMISSION BY THE AUTHOR: FOTOFLEX.NL - THE NETHERLANDSWethouder Jan Iedema is niet bezorgd dat er komend jaar geen festivals meer in de stad gehouden zullen worden, nu Netwerk Zoetermeer stopt met de organisatie van festivals. “Zoetermeerders hoeven in ieder geval niet bang te zijn voor een gebrek aan festivals.”

 • Ouder start nieuwe basisschool 'De Eigenwijze'

  82C995F2 45CC 4D8D B019 235C539BB659In januari 2023  start er een nieuwe particuliere basisschool in Zoetermeer: ‘De Eigenwijze’. De locatie van de leergemeenschap wordt het clubgebouw van scouting John McCormick. De initiatiefneemster en oprichtster is Renee van Toorenburg, moeder van schoolgaande kinderen.

 • The Sprinter Singers brengen Christmas Together

  Christmas togetherHet mag weer: in 2020 en 2021 konden de concerten geen doorgang vinden vanwege de pandemie, maar nu mag de muziek weer klinken. The Sprinter Singers brengen op 10 december met ‘Christmas Together’ iedereen weer in kerstsfeer, mét soliste en live orkest in de Oosterkerk.

 • Foto van de week

  Cok_van_Aalst_westerparkFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Het lokale ironiekje: De VVD wil een harde school?

  harde leerschoolHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: De VVD wil een harde school?

 • Dubbel toernooi voor Dojo Hokori Meiyo

  hokori meiyoZaterdag gingen er 3 katalopers naar België voor de Asahi Kata Cup en 2 vechters naar Winsum voor het Katsu gala. Zowel in België als in Groningen werden goede wedstrijden gedraaid. Bijzonder was dat ook op de kata, vorm, wedstrijden goed gescoord werd, Dojo Hokori Meiyo is doorgaans meer gericht op vechten dan op kata.

 • Zoetermeer ruimt voertuigwrakken op

  BOADe gemeente wil een groot aantal verwaarloosde en achtergelaten auto’s opruimen. Van 16 van deze auto’s, voertuigwrakken volgens de gemeente, is publicatie gedaan in het Gemeenteblad van Zoetermeer. Een eigenaar heeft 14 dagen de tijd om zich te melden, daarna wordt de auto verwijderd.

 • Sinterklaas in Noordhove

  IMG 7533Sinterklaas bezocht afgelopen zaterdag Winkelcentrum Noordhove met enkele van zijn pieten. Hij nam een kijkje bij alle winkels in het centrum en nam de tijd om met heel veel kinderen te praten.

 • Schaak. Mat! Derde ronde KNSB-teamcompetitie

  schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer. Deze week: Derde ronde KNSB-teamcompetitie

 • Zin in 't alledaagse: De levenslessen van Wordfeud

  scrabble tiles g4b48eafed 1920Onder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag: De levenslessen van Wordfeud.

 • Gebouw van de maand: De Morgensterkerk

  interieur morgensterkerk 2Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat ArchitectuurPunt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien, deze maand de Morgensterkerk.

-advertenties-

-goede doel-