portret Sandra van den BrandOnder leiding van zangpedagoge Sandra van den Brand is een projectkoor opgericht in Palenstein. Het koor repeteert op woensdag 26 januari en zal op vrijdag 28 januari vanaf 15.30 uur de liederen ten uitvoer brengen in de Adventskerk en voor de bewoners van De Morgenster.

Het repertoire bestaat o.a. uit een door de deelnemers zelfgeschreven Palensteinlied op melodie van 'Que sera, sera' en 'Ik zou wel eens willen weten'.

‘Eenzaamheid hoort bij het leven, het is van alle tijden en van iedereen. We moeten eenzaamheid omarmen en bespreekbaar maken’. Dat is het prikkelende uitgangspunt van Voor Eenzaamheid in Zoetermeer, een initiatief van het Platform Voor Eenzaamheid, Zoetermeer tegen eenzaamheid en Wijck, samen cultuur maken.

Vanaf december zijn er al kunstenaars actief in tien Zoetermeerse wijken, met de bedoeling het thema eenzaamheid te bevrijden uit de kooi van het stilzwijgen en er samen met bewoners over van gedachten te wisselen. Ze zetten daarvoor de meest uiteenlopende strategieën en middelen in, zoals fotografie, slaapliedjes, een Facebookgroep, een ijsbeer, een beeld, een aanplakzuil vol tekeningen, een koor, verfsporen, een brief van Anna Blaman, gedichten en verhalen.

Tijdens deze deelprojecten ontstaan er mooie samenwerkingen waar men terecht trots op is: het projectkoor van Sandra van den Brand mag gebruikmaken van De Adventskerk om te repeteren, Ronald de Jong, docent van CKC & partners begeleidt het koor op de piano en voor de uitvoering zijn de koorleden zowel in De Adventskerk als in De Morgenster te horen. Zo wordt kunst en cultuur dichtbij de mensen gebracht.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-