Januari 22

 • Programma Gluren bij de Buren 2023 is bekend

  Gluren bij de Buren Fotograaf Maarten J EykmanEr treden op zondag 5 februari 38 verschillende podiumkunstenaars op in huiskamers van alle soorten en maten, verspreid over alle wijken van Zoetermeer. Het programma bestaat dit jaar uit een kleurrijke verscheidenheid van disciplines en genres.

 • Simpelweg duurzaam: Milieubewust kleding kopen

  kleding winkelenDuurzaamheid hoeft niet altijd ingewikkeld en kostbaar te zijn. Stichting DuurSamen Zoetermeer geeft elke week een leuke tip om zelf mee aan de slag te gaan. Deze week: Milieubewust kleding kopen.

 • Simpelweg duurzaam: Duurzaam douchen

  douchekopDuurzaamheid hoeft niet altijd ingewikkeld en kostbaar te zijn. Stichting DuurSamen Zoetermeer geeft elke week een leuke tip om zelf mee aan de slag te gaan. Deze week: Duurzaam douchen, verwarmen en drogen.

 • Simpelweg duurzaam: Deel je spullen

  gereedschapDuurzaamheid hoeft niet altijd ingewikkeld en kostbaar te zijn. Stichting DuurSamen Zoetermeer geeft elke week een leuke tip om zelf mee aan de slag te gaan. Deze week: Deel je spullen.

 • Het lokale ironiekje: Opvang asielzoekers

  prikkeldraadHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Opvang asielzoekers.

 • Rogier fietst 1300 kilometer voor goed doel

  user upload 837c4db27b63c985 1600x900Een fietstocht van 1300 kilometer met 19000 hoogtemeters van Italië naar Nederland om geld op te halen voor kankeronderzoek. Rogier Mulder, werkzaam bij Jumbosupermarkt filiaal in Rokkeveen, is momenteel in training om die missie in augustus binnen acht dagen te volbrengen.

 • Extra jongerenwerkers blijven nog een jaar

  groenlinks Claire hostmannDe gemeente Zoetermeer had in eerste instantie geen geld beschikbaar gesteld voor extra jongerenwerkers. Dankzij een voorstel van GroenLinks wordt er toch geld vrijgemaakt en blijven zij tot en met 2023 actief in de stad.

 • Herstart Lunchpauzeconcerten in Oude Kerk

  Oude KerkDe wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude kerk (Dorpstraat 59) te Zoetermeer zullen op woensdag 2 februari aanstaande weer van start gaan. Het concert zal worden gegeven door pianist Erwin Weerstra en sopraan Alessandra Marangon.

 • 60-jarig bruidspaar Kranenburg-Hageraats

  60 jarig bruidspaar Kranenburg 01Burgemeester Bezuijen heeft afgelopen vrijdag, 28 januari een bezoek gebracht aan het 60-jarige bruidspaar Kranenburg-Hageraats , wonend in de wijk Rokkeveen. Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 • Tegels eruit, adoptiegroen erin

       Het komende jaar gaat Zoetermeer zich extra inzetten om adoptiegroen mogelijk te maken en verstening tegen te gaan. Zoetermeer gaat ook meedoen aan het NK tegelwippen, waarbij een gemeente zoveel mogelijk tegels in de stad vervangt door groen.

 • Schaak. Mat! Tata Steel Masters 2022: prachtige flitsen

  schaakIn deze serie belichten we spannende momenten uit de schaakgeschiedenis. Leuk om na te spelen, maar altijd interessant om van te leren! Deze rubriek in samenwerking met Bram Doeves is voor alle denksportliefhebbers uit Zoetermeer. Deze week: Tata Steel Masters 2022: prachtige flitsen! 

 • Gebouw van de maand: ‘American Style’ woningen

  Rokkeveen. LimbahoutZoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien. Deze maand de verrassend kleurrijke ‘American Style’ woningen aan het Limbahout in Rokkeveen.

 • Simpelweg duurzaam: Voedselverspilling

  voedsle macaroniDuurzaamheid hoeft niet altijd ingewikkeld en kostbaar te zijn. Stichting DuurSamen Zoetermeer geeft elke week een leuke tip om zelf mee aan de slag te gaan. Deze week: Voedselverspilling.

 • Klemgereden en dan wegrennen

  politie auto sirene 1Een jongeman op een brommer reed zonder helm op de Zwaardslootseweg in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 januari. Bij het krijgen van een stopteken draaide de jongen het gas open en ging er vandoor. Ook na te zijn klemgereden gaf hij zich niet gewonnen.

 • Weekend Foto

  wjan22_Piet_Nicolaas_stadstuin_noordwaartsFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • 60-jarige bruidspaar Boudestein-Clemens

  60 jarig bruidspaar Boudestein 02Burgemeester Bezuijen heeft afgelopen donderdag, 27 januari een bezoek gebracht aan het 60-jarige bruidspaar Boudestein-Clemens, wonend in de wijk Meerzicht. De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

 • Denksport met Bram: Dat kan ik beter!

  bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Dat kan ik beter! 

 • Idee van de week: een centrale transmissie-locatie

  vrachtwagenIn de rubriek 'Idee van de week' telt jouw mening en zeker ook jouw idee. Iedereen kan meedenken en samen zijn we de grootste denktank van Zoetermeer. Vandaag het idee: een centrale transmissie-locatie.

 • Uit eten in Zoetermeer: restaurant Hoeve Kromwijk

  hoeve kromwijkZoetermeer Actief bezoekt vanaf nu elke maand een restaurant in Zoetermeer en doet hiervan verslag in deze rubriek. Dit is de eerste aflevering van een nieuwe reeks van Zoetermeerse eetervaringen. Peter Vergers ging proeven bij restaurant Hoeve Kromwijk.

 • Lightrail Rotterdam stap dichterbij

  Lightrail goudaHet college heeft nog steeds de ambitie voor een lightrailverbinding tussen Zoetermeer en Rotterdam. Dit lijkt nu weer een stap dichterbij te komen, met het ontwikkelperspectief voor Bleizo. In Bleizo komen 4.000 tot 6.000 woningen en dus meer reizigers voor de Lightrailverbinding.

-advertenties-

-goede doel-