Schermafbeelding 2021 11 25 om 08.00.27De Zoetermeer actief agenda staat vol met activiteiten, grote en kleine. Soms alleen geschikt voor volwassen, andere juist voor kinderen en de meeste voor de hele familie. Dorien Luijten en haar kinderen Anna-Sofia (8) en Sepp (5) kiezen regelmatig een leuke uit, trekken eropuit en vertellen ons er alles over.

Sint Maarten in de Tuin, Buurttuin Zoete Aarde, 11 november 2021
Sint-Maarten vieren en organiseren wij al jaren op Buurttuin de Zoete aarde in de Leyens. Elk jaar verrassen ze ons weer met een andere activiteit die vaak samen gaat met een wandeling door de buurt. Net als andere jaren was de tuin gezellig versiert met lichtjes die extra sfeer gaven aan de activiteit van dit jaar.

De tuin had dit jaar twee verhalenvertellers gevraagd om een verhaal te komen vertellen. De kids, die op kleden rondom het podium zaten, genoten zichtbaar van de verhalen met als thema uiteraard Sint-Maarten. Ademloos werd er geluisterd naar de twee vertellers. Er was daarna een bezoek van een meneer met zijn uil. Een echte. Die de kinderen mochten bewonderen, een prachtige vogel met indrukwekkende klauwen.

Na afloop werd er warme chocolademelk geschonken met marshmallows. Als afscheid kregen de kinderen nog een kaarsje met een mooi kaartje mee naar huis. Toen was het tijd om vanaf de tuin  met onze lampion in de hand de wijk in te trekken op zoek naar deelnemende huizen. Elk jaar groeit het aantal huizen die meedoen, Sint-Maarten leeft in de Leyens. Na vele malen het liedje, Sint-maarten, Sint-maarten de koeien hebben staarten gezongen te hebben, vertrokken we met volle tas en buik richting huis.

Schermafbeelding 2021 11 25 om 07.52.44 copy Schermafbeelding 2021 11 25 om 07.51.50 Schermafbeelding 2021 11 25 om 07.52.29

 


Sinterklaas Walk Through the Dorpsstraat, 20 november 2021, 12:00 – 16:00

Samen met oma bezochten we de Sinterklaas wandeling in de Dorpsstraat. In plaats van een traditionele Sinterklaas-intocht bedacht All-in One Evenementen weer een supermooi alternatief. Een hele middag vol gezellige activiteiten. Dit jaar bezocht Sinterklaas met burgemeester Bezuijen in een koets  de Dorpsstraat, begeleid door zijn Amigo’s en de muziek van Harpe Davids, onderweg naar zijn logeerhuis waar alle kinderen hem konden komen bezoeken. Anna-Sofia vond de Amigo's heel erg leuk, en had meteen door dat de Amigo die de tijd in de gaten hield een klok op zijn buik droeg die stil stond.

Tegenover Bakkerij Pieterse kregen de kinderen de kaarten voor de puzzeltocht van twee Uitdeelpieten. Door de hele Dorpsstraat heen moesten de kinderen zoeken naar Pieten en letters om een woord te maken. Sepp deed hard zijn best om de verstopte Pieten te vinden, die soms echt heel goed verstopt waren in de etalages van de winkels. Maar het verzamelen van de letters liet hij liever over aan zijn zus, die al heel goed kan lezen. We waren trouwens vergeten om een pen mee te nemen van huis om de letters te noteren, de eerste letters werden dus door mama met de mobiel op de foto gezet en later met een geleende pen op de kaart erbij geschreven. Een oplossing die veel andere ouders ook gebruikten, zo zagen wij.

Waren alle letters gevonden, dan kon je terugkomen bij Bakker Piet om echte pepernoten te ontvangen. Overal waren er pieten te zien in de meest bijzondere creaties, zelfs een Bewust van het Milieu-Piet en de bekende Tweeling-Pietjes. In het Pietenhuis was zelfs een piet met papegaaien, zodat het zoeken van letters daar even wat minder belangrijk was.

Aan het einde van Dorpsstraat stond Ozosnel, het paard van de Sint. De kinderen vonden het fantastisch om hem te aaien, een wortel te geven en hem toe te zingen voor zijn verjaardag. Na een lopende wandeling door de Dorpsstraat, stapte Sinterklaas op Ozosnel en reed met hem nog een rondje. We zijn helaas niet overal bij geweest, maar van wat wij meegekregen hebben was het een groot succes. 

Sepp: “Het was echt leuk dat Ozosnel er was. Dat wist ik echt niet!”

Schermafbeelding 2021 11 25 om 08.03.50 Schermafbeelding 2021 11 25 om 08.03.24 Schermafbeelding 2021 11 25 om 08.03.11Dorien Luijten (40 jaar) is getrouwd met Erwin en samen hebben ze 2 kinderen, Anna-Sofia (8 jaar) en Sepp (5 jaar). Dorien is fotografe bij Foto-Konijnenburg en is eigenaresse van Knopie-dopie en Puur & Lief Fotografie.
Als vrijwilligster bij Buurttuin Zoete Aarde organiseert ze veel activiteiten voor kinderen. 

 

-advertenties-

-goede doel-