november

 • Makersmomenten: Kunst voor elk moment van de dag

  Makersmomenten Kunstgarage FranxAls laatste expositie van 2022 brengt kunstgarage Franx de tentoonstelling ‘Makersmomenten’. Zoals de titel verklapt staan tientallen makers centraal in deze expositie. De bezoeker krijgt een rondreis door hedendaagse kunst, ambachtelijk gemaakte meubels en design, passend bij elk moment van de dag.

 • Simpelweg duurzaam: Impact voedsel op klimaat

  voedsle macaroniDuurzaamheid hoeft niet altijd ingewikkeld en kostbaar te zijn. Stichting DuurSamen Zoetermeer geeft elke week een leuke tip om zelf mee aan de slag te gaan. Deze week: Waarom voedsel meer impact heeft op het klimaat dan vervoer?

 • Wijziging openingstijden zelfbrengdepot

  zelfbreng afvaldepot ZoetermeerDe openingstijden van het Zelfbrengdepot zijn door de nieuwe coronamaatregelen aangepast. Vanaf vrijdag 3 december zal er geen avondopenstelling meer zijn, zo laat de gemeente weten.

 • Museum blij met 20% extra subsidie

  20210704 25021Museum De Voorde krijgt 20% meer subsidie voor 2022. Dit werd door de gemeenteraad besloten op 29 november. Volgens interim-directeur Hans van de Bunte geeft Zoetermeer hiermee een voorbeeld aan heel Nederland. 

 • Wethouder Marc Rosier neemt afscheid in de raad

  afscheid marc rosierMaandagavond nam de gemeenteraad afscheid van wethouder Marc Rosier. Hij verruilt de functie van wethouder na bijna 7,5 jaar voor een nieuwe baan als manager Openbaar Vervoer van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

 • Elise en Michaël Nederlands Kampioen Karate

  kaisei wedstrijdAfgelopen zaterdag 27 en zondag 28 november, werd door dertien Kai Sei karateka gestreden op de officiële NK Karate 2021 en NK Para-Karate 2021 van de Karate-do Bond Nederland te Zwolle. Dit nationale kata en kumite kampioenschap van de KBN telde dit jaar ruim 500 deelnemers en 44 clubs uit heel Nederland.

 • Grote brand verwoest meerdere voertuigen

  brandweerWoensdagochtend vroeg zijn een groot aantal  auto’s in vlammen opgegaan bij een brand op een terrein van een autobedrijf gevestigd aan de Industrieweg. De brandweer schaalde bij aankomst al snel op naar grote brand.

 • Straat in beeld – Tankenberg

  Tankenberg1Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week de Tankenberg in Meerzicht.

 • Gebaren met Sint en Piet

  babypiet gebaarJuf Robine uit Zoetermeer volgde tijdens haar opleiding een minor ‘Nederlandse Gebarentaal’ en post nu in Sinterklaastijd allemaal gebaren die te maken hebben met de Sint en zijn Pieten. “Vooral het gebaar voor Babypiet is helemaal populair!”, aldus Robine die natuurlijk ook het Sinterklaasjournaal volgt.

 • Help bomen redden in de Edisonstraat

  MeerbomenOveral in bosplantsoenen staan miljoenen zaailingen van 150 soorten bomen voor het oprapen. Meestal worden die gemaaid of versnipperd. Maar die overdaad aan boompjes kan ingezet worden voor meer biodiversiteit elders, of een voedsel- en/of klimaatbos.  

 • Katsu Gala zonder publiek voor Dojo Hokori Meiyo

  KatsuZaterdag 27 november vond in de Ripperdahal in Winsum het jaarlijkse Katsu Gala plaats. Verspreid over de hele dag werden er spannende partijen gevochten door deelnemers uit Nederland en Europa. Ook de vechters van Dojo Hokori Meiyo draaiden goede partijen.

 • Lionsclub telt weer punten voor voedselbank

  Lions DEpunten Voedselbank Leusden 2017In de maand december start de 10de editie van de DE punten actie van Lionsclub Zoetermeer. De gespaarde punten worden ingewisseld voor pakken koffie die aan de voedselbank geschonken worden. Bij Lionsclub Zoetermeer zijn ze inmiddels begonnen met de voorbereidingen.

 • Raad wijzigt vraagstelling afvalreferendum

  Foto afvalbak PvdA

  De Zoetermeerse gemeenteraad heeft maandagavond 29 november 2021 besloten de vraagstelling van het afvalreferendum te wijzigen. Na maandenlange voorbereiding door de referendumcommissie werd hun voorstel snel van tafel geveegd.

 • Foto van de week

  r_veeningaFoto van de week. Elke week publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Het lokale ironiekje: Stof is niet klein en fijn

  uitlaatHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Stof is niet klein en fijn.

 • Sint komt langs in Hovenbuurt

  sint albertshoveBuurtvereniging Albertshoven in Buytenwegh organiseert elk jaar een leuk Sinterklaasfeest voor de kinderen uit de buurt. Ook dit jaar kwam Sint langs, wel wat aangepast in verband met de coronamaatregelen.

 • Weer voorstellingen afgelast in Stadstheater

  sh stadstheater 3Het Stadstheater Zoetermeer heeft besloten alleen de middagvoorstellingen die al gepland stonden te laten doorgaan. Er worden geen voorstellingen verplaatst van de avond naar de middag, na de nieuwe coronamaatregelen die zondagavond ingingen.

 • Klinkende overwinning voor De Boer Taverzo

  heren 1 en 2 van TaverzoDe Boer Taverzo heeft met een klinkende 4-0 overwinning tegen WeLYNQ/TTV Maashorst de najaarsfinale in de eredivisie van het tafeltennis bereikt. Duidelijke cijfers, waarbij de eerste wedstrijd bepalend was voor het uiteindelijke verloop.

 • Sint in Meerzicht voor groot en klein

  IMG 0590

  Sinterklaas en drie pieten hadden een mooie plek in Winkelcentrum Meerzicht waar ze de tijd en de ruimte hadden om afgelopen zaterdag met de kinderen op de foto konden gaan. De Goedheiligman had het goed voor elkaar, op een mooie plek in winkelcentrum Meerzicht zat hij in het voormalige Blokkerpand op zijn mooie stoel.

 • Auto zwaar beschadigd in eenzijdig ongeval

  ongeval bij kazerne 1Een automobilist verloor maandagochtend de controle over zijn auto en kwam vermoedelijk in botsing met een lantaarnpaal. De auto raakte zwaar beschadigd, de bestuurder is naar het ziekenhuis vervoerd.

-advertenties-

-goede doel-