Winnaars en eervolle vermeldingen Peace Poster Contest ONC Parkdreef

Alle winnaars en eervolle vermeldingen op het podium met burgemeester Bezuijen

Eersteklassers van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef doen mee aan de internationale Peace Poster Contest 2021. Thema dit jaar is: We are all connected, we zijn allemaal verbonden. Burgemeester Michel Bezuijen maakte woensdag 10 november op school de winnaars bekend.

 

Winnaars PPC ONC PDAl vanaf het begin van het schooljaar hebben de leerlingen tijdens de lessen beeldende vormgeving gewerkt aan hun vredesposter. Met als resultaat prachtige, artistieke werken vol wereldbollen, vredestekens, duiven en vlaggen. De jury, bestaande uit de Zoetermeerse kunstenaars Verolique Jacobse en Fieke Hordijk, beoordeelde de posters op de categorieën compositie, kleurgebruik, techniek, originaliteit en verbeelding. Een moeilijke keuze, want het niveau lag erg hoog.

 

Belangrijk thema

De burgemeester was diep onder de indruk van de kwaliteit van het werk. Voordat hij de winnaars bekend maakte, ging hij met de leerlingen in gesprek over hun posters. De brugklassers vertelden enthousiast waarom zij voor bepaalde beelden of kleuren hadden gekozen om ‘verbinding’ weer te geven. Bezuijen benadrukte het belang van het thema, zeker in deze bijzondere tijd: “We moeten met elkaar in contact te blijven. Door met elkaar te praten en ook door gewoon iets aardigs te doen voor de mensen om je heen.”

 

Winnaars

Uiteindelijk werden er drie winnaars gekozen: Malika, Grace en Bram. Malika werd onder andere geprezen om haar eigentijdse verbeelding van het thema. De poster van Grace viel op door het contrastrijke kleurgebruik en de dieptewerking. Bij Brams tekening sprongen het sterke beeld en de techniek eruit. Koen en Carmen kregen een eervolle vermelding. De winnende posters gaan door naar de volgende (regionale) ronde.

De Peace Poster Contest is een internationale tekenwedstrijd van Lions Clubs International. Het moedigt kinderen van 11 tot en met 13 jaar aan om op creatieve wijze – in de vorm van een poster – uit te drukken wat vrede voor hen betekent. In Zoetermeer wordt de wedstrijd verzorgd door Lionsclub Soetermare.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-