20180321 124321Vandaag worden ook in Zoetermeer de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Tot 21.00 uur vanavond kunt u uw stem uitbrengen op een verkiesbaar lid van een van de 16 politieke partijen die op het stembiljet staan. Neem uw ID-kaart/paspoort mee! Elke stemmer moet zich kunnen identificeren bij de stembus.

 

Op de stempas die u per post heeft thuisgekregen, staat het adres van het stembureau in uw wijk. U bent trouwens niet verplicht daar te gaan stemmen, bij een ander stembureau mag ook. Ook in het nieuwe Stadhuis-Forum aan de Engelandlaan is een stembureau. Burgemeester Aptroot was al vroeg aanwezig bij het stembureau en roept, na het uitbrengen van zijn eigen stem alle Zoetermeerders op om te gaan stemmen. 

 

Beslis mee

Uw stem is belangrijk. De leden voor de nieuwe gemeeenteraad worden vandaag gekozen. De gemeenteraad beslist over belangrijke zaken in uw gemeente, zoals het nieuwe zwembad, woningbouw, veiligheid, aanleg en onderhoud van wegen en paden en het groen, afhalen van huisvuil, sportvoorzieningen en schoolgebouwen, uitkeringen, subsidies en nog veel meer. Via de gemeenteraadsleden beslist u hierover in de gemeenteraad mee. Dus ga en laat uw stem horen!

De uitslag van de verkiezingen wordt op vrijdag officieel bekend gemaakt, maar vanavond wordt al de eerste voorlopige uitslag verwacht. Alle Zoetermeerse stembureaus tellen de stemmen handmatig, maar de opkomst wordt daarnaast ook digitaal bijgehouden. Zo kan centraal goed in de gaten worden gehouden hoe de opkomst is, en ook of er op een bepaald stembureau meer mensen dan verwacht zijn gaan stemmen. Zo kan goed in de gaten worden gehouden of alle stembureaus nog wel voldoende stembiljetten hebben.

 

-advertenties-

-goede doel-