miss diversity2De Zoetermeerse moeder Jacky van der Veen heeft de afgelopen behoorlijk wat persoonlijke uitdagingen overwonnen. Jacky staat volgende maand in de finale van Miss Diversity Netherlands en wil vooral haar verhaal vertellen om andere mensen positief te inspireren.


Jacky van der Veen is alleenstaande moeder van een dochter met een beperking, maar door doorzettingsvermogen en liefde lukte het Jacky om een sterke band op te bouwen met haar dochter. Jacky: “Als alleenstaande moeder van een dochter met autisme, spraak-taal achterstand en frequente huilaanvallen, heb ik mijn deel van uitdagingen ervaren in het opvoeden van mijn kind. Het begon allemaal vanaf haar geboorte, toen we talloze bezoeken aan het ziekenhuis brachten, waar zelfs de artsen moeite hadden om een diagnose te stellen. Dit was een emotioneel en uitdagend proces, waarbij ik constant op zoek was naar manieren om het beste voor mijn dochter te zorgen, terwijl ik ook nog eens mijn eigen weg moest vinden als alleenstaande ouder.”

Communicatie is moeilijk

De dochter van Jacky kan niet praten, waardoor communicatie een obstakel vormt. Jacky: “Ik heb me vaak afgevraagd of ik ooit echt een diepgaande communicatie met mijn dochter zou kunnen hebben. Maar doorzettingsvermogen, liefde en een positieve mindset hebben me geholpen om een sterke band met haar op te bouwen.”
Ze communiceren via gebarentaal en plaatjes. Hierdoor is het gelukt om een sterke band op te bouwen en haar dochter zo goed mogelijk te helpen in het leven. Jacky: “Als ik foto's laat zien en vertel wat ik allemaal doe dan gaat ze lachen en knuffelt ze me … Dan is het voor mij een teken dat ze trots is.”

Andere ouders ondersteunen

miss diversityJacky: “Ik was niet gelukkig op verschillende vlakken, dat moest veranderen. Ik kreeg veel goede energie en een fijne mindset van sporten en personal training, daardoor ben ik veel dingen anders gaan bekijken. Ik ben altijd dol geweest op poseren en foto's maken en daar ben ik op gaan focussen.”
Miss Diversity Netherlands is voor Jacky de eerste missverkiezing. Bij Miss Diversity is iedereen die zich identificeert als vrouw, ongeacht lengte, maat, huidskleur, geaardheid, religie, etc. welkom. Er zijn niet veel andere wedstrijden waarbij een leeftijdscategorie 30+ is. Jacky traint nu met een groep meiden voor de finale op 3 mei, met catwalk en speech trainingen. De verkiezing is leuk, maar gaat voor Jacky veel verder dan een wedstrijd. “Als finalist van Miss Diversity Netherlands wil ik mijn platform gebruiken om bewustzijn te creëren voor ouders van kinderen met speciale behoeften. Ik wil een stem zijn voor degenen die zich soms overweldigd voelen door de uitdagingen die ze tegenkomen. Door mijn eigen ervaringen te delen, hoop ik anderen te inspireren en aan te moedigen om nooit de hoop te verliezen.”

Daarnaast maakt Jacky zich ook sterk voor KiKa en doet ze mee aan de KiKa inzameling actie voor het goede doel.
Wie Jacky wil steunen kan op haar stemmen via: Sms POLL MDN Jacky naar 3010
Een sms kost €1.10 en telt mee voor de publieksprijs van Miss Diversity Netherlands.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-