Respect in beeld op het ONC ClauslaanDe derdeklassers Zorg & Welzijn van het Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan zijn op donderdag 24 augustus creatief aan de slag gegaan met het thema respect. Zij gingen in gesprek over het onderwerp en volgden een creatieve workshop.

In samenwerking met de Stichting voor Inclusie & discriminatiebestrijding (iDb) en kunstenaar Felix Heijnen, hebben de leerlingen T-shirts bedrukt en panelen beschilderd met afbeeldingen over het onderwerp. Een gastdocent van iDb ging met de leerlingen in gesprek over vragen als Wat is respect?, Is respect voor iedereen hetzelfde? en Kun je respect leren? Hierdoor geïnspireerd bedachten de bovenbouwers afbeeldingen die staan voor respect en maakten hiervan sjablonen. Resultaat van een dag hard werken, goede samenwerking en een flinke dosis enthousiasme en creativiteit: tachtig zelfbedrukte T-shirts en vier schilderijen. Deze laatste worden in de school tentoongesteld.

Op het ONC Clauslaan is veel aandacht voor het onderwerp respect. Marieke Verboom, docent en projectleider: “We vinden het belangrijk dat iedereen zich bij ons op school veilig voelt en zichzelf kan zijn. Door met elkaar te praten, krijgen we begrip voor elkaar. En dat is de sleutel tot een respectvolle samenleving.”

 

 

-advertenties-

-goede doel-