atletiek schoenenEr komt extra geld beschikbaar om kwetsbare groepen meer te laten sporten. De gemeente stelt een budget van €55.000 euro beschikbaar om bijvoorbeeld ouderen, mensen met een beperking of kinderen in een achterstandssituatie aan het sporten te krijgen.

Het extra budget 'Sport supporter van Zoetermeer' staat los van bestaande subsidies aan verenigingen en organisaties. Vanaf augustus kan een sportvereniging een plan indienen voor een sportproject dat normaal gezien buiten de normale doelgroep van de vereniging valt. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het vergroten van sociale contacten door het sporten voor 65+. Een voorwaarde voor de extra subsidie is dat het voor de vereniging een nieuwe doelgroep of maatschappelijk doel moet zijn en dat er contact gezocht wordt met partnerorganisaties, zoals bijvoorbeeld zorgaanbieders.

Wethouder van Sport, Margreet van Driel, is blij met de nieuwe subsidie mogelijkheid, die vanaf 2018 van start gaat. Margreet: "We hopen zo een impuls te geven aan het sporten voor kwetsbare groepen, die vaak niet zomaar terecht kunnen bij verenigingssporten. Ik ben benieuwd welke aanvragen ingediend zullen worden!"

 

Voorzetten

In 2018 en 2019 worden deze extra budgetten verdeeld op basis van vooraf geformuleerde ‘voorzetten’. Een voorzet is een opdracht die bijdraagt aan het realiseren van een maatschappelijke doelstelling. Sportaanbieders kunnen samen met partners uit de stad een idee indienen om deze voorzet ‘in te koppen’. De aanvrager met het beste idee, bepaald door een jury, krijgt het subsidiebedrag om het idee daadwerkelijk uit te voeren.

 

Inkoppen

Komende zomer maakt de gemeente de ‘voorzetten’ voor 2018 bekend. Deze worden uiterlijk 15 augustus 2017 geplaatst op www.zoetermeer.nl/sportloket

De sportaanbieders die ingeschreven staan bij het sportloket krijgen tevens een mail.

-advertenties-

-goede doel-