briefjeBweg2  briefjeBweg3 

 

briefjeBwegh1

De wijkagenten van Buytenwegh zagen dat vervuilers van het tunneltje aan de Jacobus Bellamyhove gewoon door blijven gaan met rommel maken. Een bewoner van de wijk heeft het initiatief genomen om een prullenbak neer te zetten en per brief de vervuilers op te roepen deze te gebruiken. Dit briefje is binnen de kortste keren bewerkt met een aansteker. Ook ligt er niet minder afval in de tunnel dan voorheen.

 

Het zou niet moeilijk moeten zijn om Zoetermeer een beetje leefbaarder en schoner te laten zijn. Dit moet een bewoonster van de wijk Buytenwegh ook gedacht hebben toen zij in een tunneltje een prullenbak neer ging zetten. De oranje afvalbak valt ook lekker op tegen de witte wand van de voetgangerstunnel. Met een briefje maakt de bewoonster haar wens kenbaar. Zij schrijft:

"He Guys, hij staat er. Nu wel gebruiken hè". Onder deze tekst staat nog: "Groetjes van de buurvrouw..." maar de rest is moeilijk te lezen. De 'Guys' hebben een gat gebrand in het briefje en er ligt rommel naast de prullenbak. De wijkagenten vragen zich af waarom dit nu nodig is. Zij zijn blij met het initiatief van de buurvrouw en begrijpen niet waarom er zo met haar initiatief om wordt gegaan.

 

Bron foto's: Wijkagenten Buytenwegh

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-