collectebusEr zijn in Zoetermeer vele goede doelen waarbij mensen zich vol overgave inzetten voor hun medemens. Zoetermeer actief geeft hen graag de gelegenheid om zich te presenteren. Ga eens naar: Goede doelen.

20140614-19738Het Fotograficamuseum zal terugkeren naar Zoetermeer! Het museum was de afgelopen jaren noodgedwongen gevestigd in Leidschendam, maar steeds op zoek naar nieuwe huisvesting in Zoetermeer. De oplossing lijkt nu  gevonden te zijn in De Dorpsstraat.

kindervlooienmarkt 1Er is weer kindervlooienmarkt in het dorpscentrum! Woensdag 5 augustus kunnen de kleine handelaartjes weer een middagje ‘rommelen’ op de kindervlooienmarkt. De locatie is op de groene strook achter de Dorpsstraat, bij het CKC.

 

logoDeel vier van de filmserie 'Sociaal werk' waarin gesteld wordt: Zij laten jongeren groeien. Hoe dan? Bekijk het filmpje en je weet meer.

 

 

DSC00006De vaartocht van Gilde stadsgidsen door de Weipoort en het Groene Hart moest afgelopen woensdag uitgesteld worden vanwege het slechte weer. De tocht wordt nu op zaterdag 1 augustus gehouden, er zijn nog plekjes vrij voor wie mee wil varen!

gsnakeDe nieuwste afvalbak in Zoetermeer heet de G-snake, waarin chauffeurs gemakkelijk hun afval kunnen weggooien. De nieuwe bak staat op het parkeerterrein van McDonalds aan de Kelvinstraat.

20140614-19734Zondag 2 augustus zal de Fotograficamarkt in het Nicolaaspark staan! Op deze nieuwe locatie voor de succesvolle markt met alles op het gebied van digitale en analoge fotografie kunt u terecht voor camera’s, taxaties, een donkere kamer en demonstraties.

noordaa strandweer2De kwaliteit van het zwemwater bij het Noord-Aa is deze week weer gecontroleerd door Rijkswaterstaat. De kwaliteit van het water van zowel de speelvijver als het zwemstrand is goed bevonden, prettig om te weten als het weer straks warmer wordt!

Schermafbeelding 2015 07 28 om 12.15.10Zondag 26 juli was de voorlopig laatste Zondag in het Park. Deze keer waren er ook weer verschillende culturele activiteiten te beleven. Zo kon je deze keer leren hoelahoepen van een professionele hoepellerares. Daarnaast kon je ook mandjes maken van plastic melkflessen en werd je toegezongen door Ensemble Canta. Natuurlijk waren er ook weer diverse optredens op het podium.

IMG 3940De traumaheli is zondag 26 juli uitgevlogen voor een medische noodsituatie binnenshuis. Het betrof een ongeval met een kind. De arts die meevliegt met de helikopter, de MMT-arts, is met het kind meegereden naar het Lange Land Ziekenhuis. Daarna is de MMT-arts weer teruggebracht, zodat hij weer kon meevliegen naar standplaats Rotterdam.

-advertenties-

-goede doel-