20140614-19738 Stichting Fotografica Museum Zuid-Holland keert weer terug naar Zoetermeer, de plek waar het  museum een aantal jaar geleden ook begon. Het museum moest de afgelopen tijd noodgedwongen uitwijken naar Leidschendam, omdat de vroegere locatie in de Dorpsstraat niet meer beschikbaar was. Voorzitter Jos Otterloo is echter altijd blijven zoeken naar mogelijkheden om weer terug te keren naar Zoetermeer met het museum en lijkt nu de oplossing gevonden te hebben.

Zondag is Fotografica natuurlijk al volop in Zoetermeer aanwezig bij de Fotograficamarkt, die dit jaar in het  Nicolaaspark gehouden zal worden. De hele dag kunt u hier terecht voor al uw vragen over fotografica, heel veel foto apparatuur (analoog en digitaal) en veel kraampjes van verkopers met de fotografie als hobby. Ook kunt u bij het park terecht voor wat lekkers te eten en drinken.

Na de markt blijft Fotografica echter in Zoetemeer, zij zullen woensdag 5 augustus hun intrek nemen in een tijdelijke locatie aan de Nesciohove in Buytenwegh, waar eerder basisschool Annie M G Schmidt gevestigd was. Hier zal de doka te bezoeken zijn en kunnen bezoekers ontvangen worden. Wie de volledige collectie van het Fotografica Museum wil bekijken zal nog even langer geduld moeten hebben. In 2016 hoopt de Stichting terug te keren naar de Dorpsstraat, in het pand waar nu tafeltennisvereniging Taverzo zijn onderkomen heeft. Voorzitter Otterloo: "Het was al lang onze wens om weer terug te keren naar Zoetermeer, we zijn erg blij dat deze wens nu werkelijkheid  gaat worden! En helemaal met de terugkeer naar de historische Dorpsstraat, dat is toch echt een plek waar dit museum volledig tot zaijn recht komt!"

 

-advertenties-

-goede doel-