20140614-19734Voor de 6e keer wordt de Fotograficamarkt in Zoetermeer gehouden, ditmaal op de nieuwe locatie aan het Nicolaasplein. Zondag in’t Park is voorlopig afgelopen en gaat pas weer in september verder, maar ook de Fotograficamarkt is het bezoeken meer dan waard!

De markt wordt georganiseerd door Fotografica museum Zoetermeer met kraampjes voor verkoop van camera's, zowel analoog als digitaal, demonstraties fotografie, direct klaar polaroid, donkere kamer, taxatie enz.enz.

Neem uw oude camera mee en laat die gratis taxeren. Heerlijke muziek met lekkere hapjes staan voor u klaar voor een ontspannen zondag.

 

Fotograficamarkt

Het is alweer de 6e keer dat de Fotograficamarkt van stichting Fotografica Museum Zoetermeer plaats zal vinden, dit keer op 2 augustus 2015. De markt wordt gefaciliteerd door de organisatoren van ‘Zondag in ’t Park’ (Terra Art Projects). Je kunt bij de standhouders in het Nicolaaspark terecht voor analoge en digitale fotoapparaten, demonstraties en uitleg over de geschiedenis van de fotografie.

De ‘stichting Fotografica Museum’ wil de geschiedenis van de film en fotografie als cultureel/industrieel erfgoed onder het voetlicht brengen. Het museum bezit circa 3500 items, waarvan een gedeelte in het park wordt getoond. Ook een complete donkere kamer waar – onder begeleiding – zwart/wit afdrukken kunnen worden gemaakt behoort tot deze inventaris. De geschiedenis van de fotografie wordt op deze wijze duidelijk in beeld gebracht.

Terug naar Zoetermeer?

mihp collage2Fotografica museum Zoetermeer is nu nog gevestigd in Leidschendam, maar voorzitter Jos Otterloo is hard bezig om weer een locatie in Zoetermeer te krijgen, waar het museum enkele jaren geleden ook begon. De stichting heeft een pand in de Dorpsstraat op het oog en probeert via fondsen en particulieren geld bijeen te krijgen om zich weer hier te vestigen. Wilt u de stichting een handje helpen? Kijk op www.sfmz.nl

Zondag 2 aug Nicolaasplein vanaf 10 uur tot 17.00uur

-advertenties-

-goede doel-